YALOVALILAR SOKAK HAYVANLARI İÇİN TOPLANDI

YALOVALILAR SOKAK HAYVANLARI İÇİN TOPLANDI
Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-

Sahipsiz Hayvanları Koruma Vakfı (SHKV), 2 Haziran Pazar günü, Cevdet Aydın Parkı’nda sokak hayvanları için bir araya geldi.

Başta sosyal medya olmak üzere pek çok yerde tepki çeken sokak hayvanları ile alakalı çalışılan kanun tasarısına, SHKV tarafından Yalova’da da dikkat çekildi. Bu yasanın bir hayvan katliamı olduğu yönünde basın açıklamasında bulunan SHKV adına konuşmacı olarak Başkan Yardımcısı Av. V. Tülay Yüksel yer aldı.

“Çare öldürmek değil’’

Yüksel sözlerinde, ‘’Aylardır sokaktaki hayvanlara yönelik saldırılar, kampanyalar, nihayet itlaf yasası adı altında yasa tasarısı olarak gündemimize geldi. Bizler, başta SHKV olmak üzere, Yalovalı tüm gönüllüler olarak sokaktaki canlarımıza, dilsiz dostlarımıza, bize emanet edilmiş olan sahipsiz kedi ve köpeklerimize yönelik bu akıldışı sözde çözüm önerisine karşı çıkıyoruz ve yıllardır söylediğimiz gibi, çare öldürmek değil yaşatmaktır diyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

“Yaşam hakkı kutsaldır’’

Sözlerine devam ederken, yaşam hakkının kutsal bir değer olduğunu belirten ve tüm canlıların yaşamayı hak ettiğini söyleyen Yüksel sözlerine, ‘’İtlaf yasası bu hakkı hayvan dostlarımızın elinden almaktadır. Üstelik çözü olarak sunulan bu yöntem tüm vicdanları kanatacaktır. Asıl çözüm etkin kısırlaştırma ve canlıları kendi yaşam alanlarında korumaya, bakmaya devam etmektir. Yaralı, hasta, bakıma muhtaç ya da saldırganlık iddiası nedeniyle rehabilitasyona ihtiyacı olanlar için de gönüllülerin katılacağı bakımevlerinin, yaşam alanlarının kurulmasıdır’’ diye devam etti.

“Acil kısırlaştırma seferberliği düzenlenmeli’’

Sözlerini tamamlarken, uyutma için harcanacak olan kaynakların, hayvanların kısırlaştırma ve bakımı için harcanması gerektiğini ifade eden Yüksel, ‘’Yüzyıllar önce evcilleştirilip bize muhtaç hale gelmiş olan sokakta yaşayan hayvanların çoğalması kontrol altına alınmalı; bir an önce acil kısırlaştırma seferberliği düzenlenmeli; petshoplarda üretim ve satış kontrol altına alınmalı; doğadaki canlıların bir arada uyum içerisinde yaşamasının mümkün olduğu bir anlayış oluşturulmalıdır, itilaf asla kabul edilemez’’ dedi.

“Kısırlaştır, aşılat ve yerinde yaşat’’

Başkan Aysun Kotan’da bir konuşma yaparak, yasa tasarısına dikkat çekti ve zarar görenlerin hep hayvanlar olduğuna değindi. ‘’Bizler olmasak onları koruyacak, can kabul edecek bir hukukta yok’’ diyen Kotan sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi, ‘’Yüzyıllar önce evcilleştirdiğimiz ve bize muhtaç hale getirdiğimiz bu canlar hepimiz kadar yaşam hakkı, sağlıklı barınma ve beslenme hakkını hak ediyorlar. Bunu yok sayan ve onları mal olarak gören yasayı değiştirmek yerine onları yok etmenin derdine düşmüş bir hükümetle karşı karşıyayız, zulmün olduğu yerde isyan etmek haktır. İşte biz de bu hakkımızı kullanıyoruz. Etkin kısırlaştırma yapmayıp, çoğalmalarının suçunu onlara yükleyen ve çözümü öldürmek görenlere isyan ediyoruz. Kısırlaştır, aşılat ve yerinde yaşat diyoruz. Üretimi durdurmayan ve her geçen gün sokakların terk edilmiş cins hayvanlarla dolmasına isyan ediyoruz. Mamayı lüks hale getiren ve KDV’sini durmadan yükselten, hayvanların terk edilmesine dolaylı olarak yol açan bu uygulamaları da protesto ediyor ve buna da isyan ediyoruz.’’

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.