YALOVA’DA ‘MOTOSİKLET AMBULANS’ CAN KURTARACAK

YALOVA’DA ‘MOTOSİKLET AMBULANS’ CAN KURTARACAK
Yayınlama: 03.06.2024
A+
A-

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, trafiğin yoğun olduğu veya araç trafiğine kapalı bölgelerde ilk müdahalede bulunmak amacıyla özel donanımlı motosiklet ambulansları hizmete soktu.

Yaz aylarında nüfusun arttığı Yalova’da, acil durumlarda vakalara daha hızlı ulaşmak için motorize 112 ekipleri faaliyete geçti. Özellikle araç girişinin zor olduğu sahil boyu ve kalabalık sokaklarda görev yapacak ekipler, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralı veya hastayı en kısa sürede yataklı ambulansa teslim edecek.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yalova’da nüfusun arttığı yaz döneminde vakalara daha hızlı erişim sağlamak amacıyla Yalova Kent Meydanında bulunan Merkez 4 Nolu Motorize 112 ekibimiz faal hale gelmiştir. Motorize ekibimizle özellikle araç girişi için uygun olmayan sahil boyunda meydana gelen vakalara daha hızlı ve etkin müdahale sağlanacaktır” denildi.
Motorize ambulanslar, ilk müdahalede önemli bir rol oynayarak can kurtaracak. Ulaşımı zor alanlara kısa sürede ulaşabilen ekipler, acil durumlarda vatandaşlara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etme imkanı sağlayacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.