YALOVA BONSAİ MÜZESİ 2 AYDA 3 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

YALOVA BONSAİ MÜZESİ 2 AYDA 3 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI
Yayınlama: 30.06.2024
A+
A-

Nisan ayında açılışı gerçekleştirilen Avrupa’nın en büyük, Türkiye’nin ilk bonsai müzesi olan Yalova Bonsai müzesi yoğun ilgi görüyor.

2021 yılında İl Genel Meclis kararına istinaden projesi başlatılan, açılışına Japonya İstanbul Başkonsolosu Kenichi Kasahara’nın da katıldığı Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük bonsai müzesi olan Yalova Bonsai Müzesi, 2 ayda binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Açıldığı tarihten bu yana ülkenin dört bir yanından gelen vatandaşları ağırlayan müzede ziyaretçi sayısı şimdiden 3 bini geçti.

Hasan Soygüzel daha fazla ziyaretçi ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirtti

Ayrıca yine Nisan ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı Koleksiyoncular ve Özel Müzeler Şube Müdürü Mustafa Poyraz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Koleksiyoncular ve Özel Müzeler Şube Müdürlüğü Uzmanı Hakan Seylim ve Yalova Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, tarafından ziyaret edilen Yalova Bonsai Müzesinin tanıtımına Bakanlık tarafından destek verileceği açıklanmıştı.

Mayıs ayında ise TRT 1’de yayınlanan, Turgay Başyayla’nın sunduğu “Lezzetli Tavsiyeler” programının 25 Mayıs Cumartesi günü yayınlanan bölümünde Bonsai Müzesinin tanıtımına da yer verilmişti. Müzede yer alan farklı boyutlarda ve şekillerdeki bonsai ağaçları, müzenin tarihçesi, müzede yer alan ağaç türleri, ağaçların yaşı ve müzede eseri yer alan bonsai sanatçıları bakanlığın tanıtıma vereceği destekle birlikte daha fazla kitleye ulaşarak Yalova’nın kültür, sanat, turizm ve ekonomi hayatına daha fazla katkı sağlayacak. Müzenin gördüğü ilgiden büyük gurur duyduklarını aktaran İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, daha fazla ziyaretçi ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belirterek vatandaşları müzeye davet etti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.