ÖZDEMİR:”20 BİN İSTİHDAM HEDEFİMİZ VAR”

ÖZDEMİR:”20 BİN İSTİHDAM HEDEFİMİZ VAR”
Yayınlama: 07.07.2024
A+
A-

2024 yılı 3. İl İstihdam Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın başkanlık ettiği toplantıda ildeki istihdam çalışmalarının yanı sıra ilde istihdamın arttırılmasına yönelik projeler de masaya yatırıldı.

Yalova Makine İhtisas OSB Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı 3. Olağan toplantısında, ildeki istihdam çalışmaları ve projeler ele alındı. Toplantıya, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri, İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Projelerine başvuruda bulunan proje sahipleri katıldı. Vali Dr. Hülya Kaya, açılış konuşmasında Engelli ve Eski Hükümlü Projelerinin istihdam, girişimcilik ve mesleki eğitim açısından önemine vurgu yaparak, bu projelerin tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının artırılmasının gerekliliğini belirtti.

“20 bin istihdam hedefimiz var”

Toplantıda söz alan Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, yatırım ve inşaat çalışmaları ile nitelikli istihdam ihtiyacına yönelik mesleki eğitim hedef ve planlamaları hakkında bilgi verdi. Özdemir, OSB’nin istihdam talebini karşılamak üzere Nitelikli İstihdam Merkezi ve İŞKUR Hizmet Merkezi’nin eğitim, sertifikasyon ve istihdam hizmetleri vermeye başladığını duyurdu. Ayrıca, mesleki eğitimin popülerleştirilmesi, kadın istihdamının önemi ve tam dolulukta ulaşılacak 400 tesis ve 20 bin istihdam hedefi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurumlar arası işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Başvurular onaya sunuldu

Toplantı, 2024 yılı 1. ve 2. toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile başladı. İŞKUR Projelerine başvuru yapan vatandaşların kendiişlerini kurma projeleri değerlendirilerek komisyon onayına sunuldu. 2023 Yılı Yalova İş Piyasası Araştırma raporunun İŞKUR ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile infografik olarak hazırlanarak YTSO web sayfasında yayımlandığı belirtildi. Toplantının son bölümünde kurul üyelerinin görüş ve önerileri alınarak, yerel düzeyde uygulanacak istihdam ve mesleki eğitim politika tedbirleri kararlaştırıldı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.