Ülkemiz

MAG-DER’DEN OKULDA DEPREM TATBİKATI

MAG-DER’DEN OKULDA DEPREM TATBİKATI
Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-

Yalova Mag-Der Dernek Başkanı Sabri Karaçam “Okullarda Öğrencilere yönelik Afet bilinç eğitimlerine başladık. Bugün Uzmanlar kolejinde Afet Bilinç Eğitimi ve Tahliye tatbikatları Başarılı bir şekilde yapıldı. Yıllar geçtikçe Öğrencilerimiz öğretmenlerinin ve okul idarelerinin duyarlılığı sayesinde afetlerde Bilinçli bir topluma doğru gidiyoruz.” Diyerek şöyle konuştu.

Okul eğitimlerimiz devam edecek.

“Sınıflarda Afetlerle ilgili, deprem anında davranış biçimleri ve okulda deprem anında yapılacaklarla ilgili Mag eğitmenleri tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Okul İdaresiyle bir toplantı yapıldı. Hazır olan tahliye planları Okul müdürü tarafından Ekibimize anlatıldı. Deprem tatbikatı senaryosu gereği, Deprem sarsıntısı başlangıcı olarak okulun alarmı çaldı. Sınıflarda Öğrenciler verilen alarm da sınıflarda ( Çök, Kapan Ve Tutun ) Pozisyonu alarak Depremin geçmesini bekledi. Deprem bitiş zilinden sonra Sınıflardan tahliye başladı, Okul Bahçesinde Tahliye planında belirtilmiş Toplanma alanlarında Öğretmen ve İdareciler eşliğinde toplandılar. Sınıf Başkanları ve Öğretmenler Sınıflarının Yoklamalarını aldılar. Eksikleri Okul İdaresine bildirdiler.

Karaçam, Tatbikat bitiminde yaptığı konuşmasında, depreme hazırlıklı olmak gerektiğini belirterek, “Okulda yapılan deprem tatbikatı başarıyla sonuçlandı. Bu olayın gerçek olmamasını, böyle afetlerin yaşanmamasını diliyoruz” dedi. Öğrencilere Sınıf Öğretmenlerine Okul idaresine disiplinli çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Okul kurucu Üyesi Abbas Kılınç Yalova Mag-Dere teşekkür ederek tatbikatın bittiğini söyledi. Okullarımızda eksik olanlar okul idarelerine iletildi. Eğitimlerini ve tahliyelerini yapmış olduğumuz tüm okul Müdürlerimize, Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize Başarılı bir tatbikat gerçekleştirdikleri için teşekkür ederiz” dedi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.