“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR?”

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR?”
Yayınlama: 08.06.2024
A+
A-

MARMARA’da beklenen deprem öncesi, 40 yıllık binalarda yaşayan Karamürsel’liler tedirginliğini gizlemedi. Kentsel dönüşüm için yetkililere seslenen vatandaşlar,” Deprem olup, canlarımız yandıktan sonra mı yetkililer bizlerle ilgilenecek.” dediler.

İlçede çok fazla eski bina olduğunu söyleyen Karamürselliler yetkililerin yıllardır kentsel dönüşüme tepkisiz kaldıklarını belirtti. Marmara depreminin olması halinde en fazla yarayı alabilecek ilçeler arasında yer aldıklarını belirten Karamürselliler,” 40 yıllık binalarımızda artık demirler gözükmeye başladı. Deprem olunca mı canımızın kıymeti yerine gelecek. Deprem olduktan sonra, bizler öldükten sonra mı kıymete bineceğiz. Yetkililerden yatırım ve proje değil, evlerimizin yenilenmesini istiyoruz.” dediler.

“DEVLET YETKİLİLERİNDEN YARDIM BEKLİYORUZ”

İLÇEDE bazı müteahhitler ile görüştüklerini belirten bina yönetimleri,” İlçemizde bazı müteahhitlerle görüştük. Evimizi kentsel dönüşüm kapsamına sokabilmek adına görüşmeler sağladık. Fakat müteahhitler dairelerimizin yenilenmesi karşılığında bizlerden ortalama 1,5 milyon gibi bir rakam istiyorlar. Onlarda haklılar. Artan konut kredileri ile birlikte kredi çekebilmemizde mümkün değil. Bizler emekliyiz. Böyle bir bütçeyi ödeyebilecek gücümüz yok. Devlet yetkililerinden, bizleri ölüme terk etmemelerini istiyoruz. Kentsel dönüşüm için ölmemiz mi gerekiyor?” diye konuştular.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.