KENDİNİ ARAYAN YALOVA

Yayınlama: 17.07.2024
A+
A-
Az önce sosyal medyada bir paylaşım gördüm.
Sanırım Yalova İl Özel İdaresi organize etmiş.
Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşu anısına ve yine sanırım bir panelKonusu işgal öncesi , işgal günleri ve sonrasının ele alınması.
İlgimi çeken konuya geleyim.
Öncelikle belirtmeliyim ki , ben akademik yapıyı inkar eden bir yapıya sahip değilim . Aslında genellikle destek aldığım bir yapı olduğuna inanırım.
Şimdi yukarıda bahsettiğim panel ile ilgili aklıma yatmayan konuları aktarayım.
Mesela moderatör , sayın Hasan SOYGÜZEL .
Yani Yalova İl Özel İdare Başkanı .
Soygüzel’i yakından tanırım.
Tanıdığım için onun moderatör değil , konuşmacı olmasını beklerdim. Çünkü sayın Soygüzel , Yalova tarihini didik didik eden , önemli arşive sahip bir araştırmacıdır.Onun yönlendirmesi değil anlatması daha önemli olurdu bence.
İkinci dikkatimi çeken konu , diğer katılımcılar . Hepsi akademisyen !
Yani Yalova’ya , sizin gibi , benim gibi aidiyet duygusu olmayan değerli hocalar .
Muhakkak ki bilimsel anlatılar yapacaklardır , inanıyorum .
Ama içimizden yetişmiş , Yalova aidiyeti olan , Yalova lisesi öğretmenlerinden sayın Muhsin SEVENCAN , Yalova lisesi emekli öğretmenlerinden sayın Kaya ZENGİN , emekli kurmay Albay sayın Ahmet AKYOL , ve Yürüyen Köşk Derneği kurucu başkanı sayın Metin ERDOĞAN’ın olmadığı bir paneli ben maalesef içime sindiremiyorum .
Ve bir merakım var ; bu konuşmacı olan katılımcı akademisyenlerimizin , Yalova’nın tarihi ile ilgili bir kitapları , araştırmaları , bir makaleleri var mı acaba?
Çünkü Yalova sadece arşivlerden , araştırmalardan oluşan bir tarih ile anlatılamaz. ÇünküYalova’da yaşanmışlıklar vardır !
Kocadere köyümüzün yaşlılarının anlatacakları , bu akademisyen arkadaşlarımızın anlatacaklarından daha kalbe dokunur . Daha akılda kalıcı olurdu düşüncesindeyim .
Daha da endişe duyduğum başka bir konu var. Tabii yine bu panel ile ilgili .
Duyumlarıma göre bu organizasyonun altında aslında , Halil İnalcık Vakfı olduğu şeklinde .
Eğer böyleyse , bu işinde içine malum siyasi profillerin dahil olması var demektir , ve bu daha da üzüntü verici bir durum arz eder.
Çünkü siyaset ayrıdır , kültürel oluşumlar ayrıdır.
Ama amaç , konuşmacı akademisyenlerimize ödeme yapmaksa , ona diyecek birşeyim yok !
Konuşmacılar , ve organizasyon hakkında ki bu duyumlar beni rahatsız ediyor. Çünkü maalesef Yalova’mızda HALKTAN KOPUK , sanki BEYAZ YAKALI dediğimiz bir kategori var . Aynı siyasette kurulmuş olan gibi.
Birileri , bir şeylere önayak oluyor , sözüm ona bir şeyler yapılıyor ve maalesef halktan kopuk bir bir aksiyon ortaya çıkıyor .
Yani körler ,sağırlar birbirlerini ağırlar misali .
Üzüntüm ; sorarsan “ İŞTE YAPIYORUZ YA “ cevabında gizli.
Tamam yapıyorsunuz da kim , kime , ne anlatıyor ?
Saygılarımla

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.