KAZA DEĞİL CİNAYET ÇIKTI.. EŞİNİ YÜKSEKTEN ATTI!

KAZA DEĞİL CİNAYET ÇIKTI.. EŞİNİ YÜKSEKTEN ATTI!
Yayınlama: 21.05.2024
A+
A-

Yalova da Geçtiğimiz sene fotoğraf çektirmek ve manzara seyretmek isterken yüksekten düşen kadın cinayete kurban gittiği belirlendi.

YÜKSEKTEN DÜŞTÜ HAYATINI KAYBETTİ

24 Ocak 2023 tarihinde Doğa manzarası seyretmek isteyen Semiha Sözer, Altınova ilçesi Ayazma köyü yakınlarında bulunan Ayazma ve Ballıkaya mevkii civarında yakınlarında 50 metrelik uçurumun kenarında manzara keyfi yapmak ve fotoğraf çekmek istedi. Aniden dengesini kaybeden Sözer, yaklaşık 50 metrelik uçurumdan aşağı düşerek hayatını kaybetti. Sözer Bursa’nın Orhangazi Hamzalı köyüne defnedildi.

Semiha Sözer’in ölümünü şüpheli bulan Yalova İl Jandarma Komutanlığı, olayın aydınlatılması için Jandarma Suç Araştırma Timi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele unsurları bölgeye görevlendirdi.

Ekiplerin olay yerinde yaptıkları incelemeler ile olayın oluş şekline ilişkin maktulün eşinin çelişkili beyanları üzerine olayın kazaen düşme veya intihar olmadığı değerlendirildi.

Jandarma ekipleri Adli makamlardan alınan izin doğrultusunda şüpheli Erdal Sözer hakkında teknik ve fiziki takibe başladı.

Yalova İl Jandarma Komutanlığınca, olayı aydınlatmak amacıyla oluşturulan özel ekip tarafından; 15 ay boyunca her türlü iz, delil ve emare değerlendirilerek yürütülen çok yönlü ve titiz çalışmalar sonucunda; olayla ilgili şüpheli durumların ortaya çıktığı görüldü.

UZMAN GÖRÜŞLERİ ALINDI

Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığına yapılan teklif ve koordine ile ülke çapında alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir heyet bilirkişi olarak görevlendirilerek olayın incelenmesi sağlanmış ve elde edilen bilgiler ışığında olayın intihar ya da kaza sonucu olmadığı, maktulün itilmek suretiyle ölümüne sebebiyet verildiği kanaatine varıldı.

ŞÜPHELİ EŞ TUTUKLANDI

Erdal Sözer, adlı şüpheli, “Eşe Karşı Kasten Öldürme” suçundan yakalanmış ve sevk edildiği adli makamlarca 16 Mayıs 2024 tarihinde tutuklandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.