KARAMÜRSEL 4 TEMMUZ KURTULUŞ ŞENLİKLERİNE HAZIR

KARAMÜRSEL 4 TEMMUZ KURTULUŞ ŞENLİKLERİNE HAZIR
Yayınlama: 22.06.2024
A+
A-

448620561 10159952764927304 6863630532154130550 n

Karamürsel’in 70’li yıllardaki kutlama programlarını anımsatan hazırlıklar tamamlandı. Karamürsel esnafının da düşünüldüğü program bir haftalık bir zaman dilimini kapsıyor.

Özellikle Sanat Atölyelerinin devreye gireceği etkinlik programı içinde bir hafta boyu Sanatçılarımız tarafından Takı tasarım, Cam Obje tasarımı, Sepet tasarımı, Çini tasarımı ve satışları yapılacak.

Bunun yanında Ebru, Çini, resim atölyelerinde halkın ve çocuklarımızın minik çalışmalar yapması sağlanacak.

İlk gece “Milli Mücadelede Karamürsel “ Karamürsel’in yetiştirdiği Prof. Dr. Tamer Akan ve Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ile yerel ve bölgesel tarihçilerimiz tarafından söyleşi tadında halkımıza anlatılacak.

Yerel sanatçıların da yer alacağı etkinlikler 4 Temmuz günü sabah Karamürsel’in kurucusu Mürsel Alp’in mezarında duaların okunması sonrası misafirlerimizin ve halkımızın da katılacağı Kortej halinde Anıta yürünecek ardından günün anlam ve önemini Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık’ın yapacağı konuşma ile son bulacak.

Akşam etkinlikleri İlhan Çınar Alanında Karamürsel Halk Dansları topluluklarının yapacağı gösteriler ile devam edecek. Ve Kordon da yapılacak olan Lara konseri ile etkinlikler son bulacak.

Karamürsel Belediyesinin hazırlamış olduğu etkinliklere halkımızın büyük ilgi göstereceğini umuyoruz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.