HALİMİZ

Yayınlama: 29.05.2024
A+
A-

Yıllardır bir şeyler yazıp düşüncelerini paylaşan bir Türk vatandaşıyım.
İki-üç dost bir araya geldiğimizde , geyik yapmaktan daima nefret etmişimdir.
Boş konuşmam , boş yazmam . Çünkü sadece bildiklerim çerçevesinde konuşurum ve yazarım .
Çünkü okurum…. İzlerim ve düşünürüm…
Gördüğüm bir yanlış varsa , bu yanlışı kim yaparsa yapsın bel altı vurmadan eleştiririm , çekinmem .
Çünkü kimsenin yancısı olmadım…
73 yıllık hayatımda , hiçbir zaman menfaate dayalı dostluklar kurmadım… Dolayısıyla bir tarafın adamı olmadım.
Dikkat ettim… Daha doğrusu bir eksiklik hissettim . Farkettim ki epeydir yazmıyorum !
Bilgisayarımı açtım…
Klavyenin başına geçtim…
Kafamdan konuları geçirdim…
Onu mu ; bunumu yazayım derken baktım ki ; o kadar çok olumsuzluk , o kadar çok yanlış var ki , içinden çıkamadım . Yani konu bolluğundan , konu seçemedim. Çünkü hepsi birbirinden önemli konulardı aklımdan geçenler..
Mesela ;
Güvenilecek bir adalet sistemimiz yok…
Eğitim sistemi , son hızla Suud’ların bile terk ettiği siteme doğru dört nala koşuyor…
Tarım , üretim rezalet..
Aldığım emekli maaşı her ay minimum 1000 lira kendiliğinden eksiliyor. Çünkü zamlara yetişemiyorum . Hesap ettim , aldığım maaş yılda % 120 değer kaybediyor . Ama devlet bana ,kendisine 30 yıldır peşinen ödediğim paradan senede iki defa % 25 zam yapabiliyor. Çünkü yatırdığım paraları yemişler !
Ortalık üniversite mezunundan geçilmiyor. Sanırsınız , çok eğitimli bir toplumuz . Oysa hepsi işsiz. Üstelik bu üniversite mezunlarının IQ’leri neredeyse yerlerde. Bizim zamanımızın ortaokul mezunları bunların yanında hepsi birer profesör !
Çünkü devletimizin ihtiyaç planlaması yok .
Yani devletimiz “ Benim şu kadar okulum var . Şu kadar daha açacağım . Oysa elimde bu kadar öğretmen var . Benim şu kadar daha öğretmene ihtiyacım var demeden , ha babam öğretmen mezun etmiş !
Esnafımızın hali içler acısı. Adam alıyor .. İşliyor… Üzerine karını koyup satıyor. Yerine yeniden almaya kalktığında , son aldığı fiatın en az % 30 daha fazlasına alıyor ! Üstelik sattığında şu kadar kar etti göründüğü için üstüne birde vergileniyor ! Şöyle ki : Esnaf alıp , satıp % 50 kar etti gözüküyor diyelim. Buna göre vergileniyor. Oysa tekrar yerine koymak için almaya kalktığından son aldığı rakkam üzerinden minimum % 30 daha pahalıya alıyor. Yani karı % 20’ye düşüyor. Ama % 50 kazanmış gibi göründüğü için ona göre vergi veriyor !
Komik .
Bakın hepimiz mültecilerden şikayetçiyiz dimi ? Mülteciler bi gitsin , esnafın alayı kepenk indirir . Çünkü biz de para yok !
Sporumuz da rezalet. Bakın Kadın voleybol milli takımı Milletler Kupası için Amerika’ya gitti. Bu kızlarımız Avrupa ve Dünya şampiyonu . Bu yazda kısmetse Olimpiyat şampiyonu olacaklar . 14 saatlik uçuş. Ve EKONOMİK rezervasyonile üstelik ayrı ayrı koltuklarda uçtular . Oysa Diyanet İşleri Başkanımız yurt içi gezisini bile ÖZEL UÇAKLA yapıyorken …. Ulaştırma bakanımız Almanya’ya ÖZEL UÇAKLA uçarken….
Özellikle TIP fakültelerimizde PROFESÖR yok ! Hepsi çaresizlikten yurtdışına gitmişler.
Devlet kurumlarında , eğitim kurumlarımızda , LİYAKATsahibi yönetici yok . BADEM BIYIKbırakan , TÜRBAN TAKAN müdür !
Ergenekon ile Balyoz ile orduyu da bitirdiler…
Bakın yıllardır üç-beş kıçı-kırık PKK’yı bile bitiremedik ! Top yekün savaşa girsek ne olur merak ediyorum ?
Alayımız kredi kartları ile ayakta durmaya çalışıyoruz . Bankalar olmuş tefeci. Halkın sonu iflas !
Turizm bacasız sanayi değil mi hesapta ?
Şu an turizm patronlarının alayı kredi ile ayakta durmaya çalışıyor !
Ülkede satılık olmayan otel yok inanın ! Çünkü ipini koparan otelci oldu… Çünkü vergi vermek istemeyen otel yatırımına soyundu ! Sonunda patlayacaklar ! Ülkede bir tane TURİZM eğitimi almış PATRON yok ! Alayı ya mafya , ya köy ağası , ya da dediğim gibi vergi kaçırmak için turizme soyunan tekstilciler , sanayiciler…
Ulan ÜREMEYELİM arkadaşlar diyeceğim… Çünkü çocuklarımıza rezil bir ülke bırakıyoruz diyeceğim … Onu da diyemiyorum. Çünkü mülteciler tavşan gibi ürüyorlar !
Sonunu iflah olmaz aşkım Yalova’ma bağlayayım : Bak sevgili MEHMET GÜREL… Bak sayın Belediye Başkanım .. Seçildin. Sana 100 gün dokunmayacağım dedim. Dokunmuyorum. Sanırım 10 Temmuzda yüzüncü günün doluyor. Seçim zamanı yayınladığın SEÇİM VAADLERİNİ içeren kitapçık ve broşürlerin hala masamın üstünde . Sen bari Yalova için birşeyler yap ! Yalvarıyorum sana !
Bak yaz geldi . Sahil yolunun , Yürüyen Köşkün , Deprem anıtı bölgesinin , çöken Hastane çevresinin , trafiğin fotoğrafları yakında bana gelmeye başlar . Bana göre yaptığın tek şey , eski belediye binası yerini otopark yapman !
Başka ?
Bekliyorum . Sonra “Bana saldırıyorsun “ deme … “ Sen zaten AKP’lisin “ iftirasını atma.
Ben AKP’li ve artık CHP’li değilim . Ben sadece Yalova aşığı bir ATATÜRK’çüyüm !
Yani ülke bu kadar kötü durumdayken , Yalova’mız bari bu karanlıkta biraz ışıldasın !
Saygılarımla
HADİ TONAROĞLU

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.