GÜREL:”KENT ESTETİĞİNE UYGUN MİMARİDE YENİ YERLER İNŞA EDİLECEK”

GÜREL:”KENT ESTETİĞİNE UYGUN MİMARİDE YENİ YERLER İNŞA EDİLECEK”
Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Batı Sahil Bandı’nı şehre yakışan estetik bir görünüme kavuşturacaklarını söyledi. Gürel, belediye tarafından 17 Ağustos Parkı’nı da içerisine alan alanda yapılacak düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. Düzenleme gereğince parkta yer alan işletmeler yıkılarak kent estetiğine uygun mimaride yeni yerler inşa edilecek.

Yalova’nın en önemli noktalarından birisi olan 17 Ağustos Parkı’nı da içerisine alan Batı Sahil Bandı’nda çok önemli bir düzenlemeye gidilecek. Yalova Belediyesi tarafından hayata geçirilecek çalışmanın detayları Yalova Belediye Meclisi’ne sunuldu. Buna göre kiralama süreleri biten 17 Ağustos Parkı’ndaki işletmeler yıkılarak kent estetiğine uygun bir şekilde yeniden yapılacak. Böylece bölgedeki işletmelerin zamanla yasa dışına kayan çıkmalarının da yasalara uygun hale getirilmesi sağlanacak.
İşletmelerin yıkıldıktan sonra yeniden yapılması sürecinde buraları kiralayacak olan işletmecilere 2 kademeli seçenek sunulacak. Buna göre işletmeci kendi binasının yapım maliyetini üstlenirse 10 yıl kiralama gerçekleştirilecek. Yıkılan bina Yalova Belediyesi tarafından yapılır ve kiralanırsa işletmeciler 5 yılı aşmamak kaydı ile kiralama gerçekleştirecek.

“Hukuka uygun hale getirilecek”

Burada konuşan ve Yalova Belediye Meclisi’ne yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Başkan Gürel, “Buraların kiralama süreleri bitti. Bu aksı özellikle güzelleştirip daha estetik kılmaya ve bu alanı vatandaşların kullanırken görsel anlamda daha konforlu bir kazanıma kavuşmasını istiyoruz. Bu anlamda da belirli bir mimari tarz belirleyerek bu anlamda uygulamalar gerçekleştireceğiz. Burası aslında hukuksuz değil. Ancak tamamen hukuka uygun hale getireceğiz. Burada yıkımları gerçekleştirip yeni yerler yaptığımızda ise burasını açık ihale ile ihale edeceğiz. İhaleyi kazananlar da burada hukuken bir sorun yaşamadan ticari işletmelerini sürdürecekler. Önümüzdeki 1 hafta 10 gün içerisinde de Gazipaşa Caddesi’ndeki seyyar satıcıların konumlarının değiştirilmesi, ilerleyen süreçte fiziki konumlanmalarının ve sayılarının belirlenmesine yönelik de çalışmalar yapacağız. Bu da şeride boydan boya estetik bir gürünüm sağlayacak. Bu belediyemizin çok daha düzenli ve konforlu alan oluşturma gayretinin yansımasıdır” dedi.

“Yıkıma da beklerim Fatih”

Cumhur İttifakı adına Fatih Şahin’in söz alarak yapılacak çalışmayı yerinde bulduklarını dile getirmesi üzerine ise Gürel, “Seni yıkımlara da bekliyorum o halde. Bunu meclis kararına da işlesinler yıkım yapılırken kol kola orada bulunalım” sözleri ile Şahin’e espri yaptı.

Becan hayırlı olsun dileklerinde bulundu

Öte yandan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan da Yalova Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısına katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Becan, oluşan yeni belediye meclisine ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e görevinde başarılar diledi. Ankara’da her zaman Yalova için ihtiyaç duyulan proje ve yatırımlar için elinden gelen desteği vermeyi sürdüreceğini de ifade etti. Becan, ardından meclis toplantısından ayrıldı.
Yalova Belediye Meclisi’nde yer alan gündem maddeleri ise görüşülerek komisyonlara havalesi gerçekleştirildi. Dilek ve temenniler bölümü ile sona eren meclisi haziran ayı olağan toplantısını tamamladı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.