Ülkemiz

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAZICI:’’ANAYASAYI YAPMAK MİLLETİN HAKKIDIR’’

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAZICI:’’ANAYASAYI YAPMAK MİLLETİN HAKKIDIR’’
Yayınlama: 20.09.2024
A+
A-

Türkiye Buluşmaları kapsamında Yalova’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye Buluşmaları kapsamında Yalova’ya geldi. Yazıcı, AK Parti il binasında teşkilat mensupları ile buluştu. Programda; AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ile Ahmet Büyükgümüş, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Özyılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, İl Gençlik Kolları Başkanı Canay Caner ve partililer hazır bulundu.

‘Milletin durduğu yerde duran bir partiyiz’

Burada partililere hitap eden Yazıcı, AK Parti’nin kurulduğu ilk günden itibaren milletine hizmet etmek için var gücüyle çalıştığını söyledi. Yazıcı, “Milletten yetki aldığımız günden bu yana, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bütün kadrolarımızla millete hizmet etmek için koşuyoruz. Bu koşma tarzımızı da Sayın Genel Başkanımız şöyle ifade ediyor: ‘Biz milletin hukukunu korumak, insanımızın hayat standardını yükseltmek, hayatını kolaylaştırmak için bir araya gelmiş kadrolarız.’ Türkiye’yi değiştirdik, dönüştürdük. Boşluk bırakmadık, siyasetimizde boşluk yok. Çünkü biz siyasi yelpazede milletin durduğu yerde duran bir partiyiz. Dolayısıyla Türkiye söz konusu olduğunda, 85 milyonun tamamı. Yalova söz konusu olduğunda, Yalova’da yaşayan herkes bizim hedef kitlemizdir” dedi.

‘Yaşama hakkı Londra’da neyse, Bağdat’ta da odur’

“Biz dünya milletleriyle olan ilişkilerimizde de insanlığın kazanımı ve değerlerine sadık kaldık” diyen Yazıcı, “Temel hak ve özgürlükler önemlidir. İnsanların doğuştan hakları vardır. Bizim için yaşama hakkı Londra’da neyse, Bağdat’ta da odur. Bizim için siyasal katılım hakkı Paris’te neyse, Şam’da da odur. Dolayısıyla etrafımızda, güneyimizde, kuzeyimizde olup biten insan kıyımlarına karşı Türkiye, insanlığın kazandığı bu değerleri esas almak suretiyle farklı bir ses yükseltmektedir” şeklinde konuştu.

‘Elini kırarız’

Değerler üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğine vurgu yapan Yazıcı, “Siyasi parti üzerindeki rekabet değerler üzerinden polemik konusu haline getirilemez. Bayrak hepimizin, vatan hepimizin. Biz tek milletiz. Tek millet derken de insanları etnik kimliğe ayrı tabi tutmuyoruz ve mezhebi itibariyle ayrıştırmıyoruz. Felsefi düşüncesi itibariyle başkalaştırmıyoruz. Bölünmez bütün dediğimiz bu topraklar üzerinde ve 786 bin km² vatan toprağında kim ki bu bayrak dışında herhangi bir paçavrayı bayrak diye sallamaya kalkarsa onun elini kırarız” ifadelerini kullandı.

‘Anayasayı yapmak milletin hakkıdır’

Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu kaydeden Yazıcı, bununla ilgili çalışmalarının olduğunu dile getirdi. Yazıcı, “Yeni anayasa çalışmaları her zaman bizim gündemimizde. Kovid sürecinin başlangıcında bir çalışma yapıldı. Yeni bir anayasa yapımı konusunda çalışmalar sürüyor. Daha önce kamuoyuyla paylaştık. Meclis açılıca ilk anayasa çalıştayımızı yapacağız. Orada akademisyenler, siyaset bilimciler, sosyologların olacağı 15’erli gruplar halinde bir çalıştay olacak. Bunları derleyip, toparlayacağız. Hem partimizin yetkili organları ile hem de ortam olursa diğer siyasi partiler ile paylaşacağız. Türkiye’nin bir anayasaya ihtiyacı var. Yepyeni bir anayasa. Anayasayı yapmak milletin hakkıdır. Peki bugüne kadar Türkiye’nin; Osmanlı döneminde olsun, Cumhuriyet döneminde olsun bu hakkını kullanabilmiş mi?. Gerek 1961 gerek 1982 anayasaları darbeden sonra yapılmış anayasalardır” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.