Ülkemiz

GEÇEN HAFTA YALOVA

Yayınlama: 08.10.2024
A+
A-

Geçen Hafta Yalova Sahi Araştırma arazisinden ,millet bahçesi yapmak amacı ile alınan, iki buçuk senedir, inşaatı süren ,bir yer vardı.

Epey bir zamandır, inşaat işleri durmuştu. Şimdilerde ,yine hızlanmış . Reis seçim çalışmaları sırasında ,ne diyordu ,her kente millet bahçesi yapacağız .Bu millet bahçelerinde,Herkese ücretsiz çay ve bohça verilecekti . İnsanlar ,keyif yapıp ,dinlenecekti .Bu sözlerin ,üzerinden iki üç seçim ,geçti herhalde.Emekli ve dar gelirli ,hala bekliyor.

Reisin birde çay , simit hesabı vardı. O zamanki ,iktidarı eleştirirken.Şimdilerde ,bu hesaba ,ne emekli , nede asgari ücretli yetiyor. Açılışa Reis gelirimki? Hiç sanmam.Belediye seçimlerinde ,hezimet yaşayan ,il ve ilçe teşkilatlarına, kızgındır reis. Yenilgiyi sevmez.Bu yüzden ,bence gelmez. Yalovada geçen haftanın en çok konuşulan ,konusu, kent konseyi başkanlık ve yürütme organın ,seçimleri idi.

Nihayetlenen seçimleri ,Kenan Engin kazandı. Kendisine ve yürütme kuruluna ,seçilen arkadaşlara ,hayırlı olsun.Yaklaşık ,beş aday yarıştı.Oldum olası, bu kent konseyinin ,ne işe yaradığını ,bir türlü anlayamadım.Bu kadar çok, heveslisinin olması enterasan.Kent konseyi, belediye ile koordineli olması ,gereken bir kurum. Kendi bütçesi ve parası yok.Tüm masraflarını belediye karşılıyor.Yani belediyenin, bir kuruluşu gibi. Anladığım kadarı ile , toplanıp, kentle ilgili konularda ,belediyeye öneriler sunuyor.

Bu önerilerin ,yaptırım gücü yok. Hal böyle olmasına rağmen,çok adaylı ve çok karışanlı, bir seçim oldu. Geri planda kalıp , uzaktan talimatlarla ,bir adayı seçtirmeye çalışanlar, maalesef hüsrana uğradı.Şimdilerde ,her ne kadar ,biz bu işe karışmadık ,biz tatildeydik deselerde ,fıtratları gereği duramayıp ,bir adaya ,angaje oldular.

Kamuoyunda insanlar ,bunu çok iyi biliyor.Bunlar ,eskiden beri ,kendilerini ,yalovanın ilelebet, tek sahibi sayarlar.Her ne seçim olursa olsun, taraf olurlar .Şimdilerde ,yine başka hesaplar içindedirler . Yalova iki oda bir salon , biz herkes birbirimizi çok iyi tanırız.

 

Her ne kadar ,İstanbul için Bizans derlersede, esas Bizans oyunları Yalova’da döner.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.