Ülkemiz

EYLÜL AYININ İLK HAFTASINDA FAALİYETE GEÇMESİ BEKLENİYOR

EYLÜL AYININ İLK HAFTASINDA FAALİYETE GEÇMESİ BEKLENİYOR
Yayınlama: 28.08.2024
A+
A-

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Cumuriyet Meydanında bulunan Yalova eski iskele yanında bulunan alana Yalova Belediyesi sosyal tesis alanı yapıyor. Yalova Deniz Polisinin bulunduğu bölgedeki alanda yapım çalışmalarına başlayan Yalova Belediye Sosyal tesislerinin eylül ayının ilk haftasında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Yapım çalışmalarını yerinde inceleyen belediye başkanı Mehmet Gürel, Sosyal tesislerin önümüzdeki hafta içinde hizmete sokacaklarını, burada sadece, çay, kahve, meşrubat ve bazı aparatif yiyeceklerin satışının yapılacağını, satışlarında piyasa fiyatlarının çok altında uygun bir fiyat listesiyle Yalova halkına hizmet vereceklerini söyledi.

Yaklaşık 400 kişilik sosyal tesis için IDO’ya ait donatının da kiralandığını ve burasının mutfak olarak faaliyet göstereceğini belirten Gürel ” Parkımızı Yalova Belediyesi iştiraki Yabeltaş tarafından işletilecek. Yalova’nın bir çiçek kenti olması nedeniyle de buraya ” Çiçek Cafe” adını vermeyi uygun bulduk. Dünya’da devam eden savaşların sona ermesi için de “Çiçek Parkı”nın ortasına 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında bir zeytin ağacı diktik” dedi.

Yalova Belediyesi sosyal tesisi olan “Çiçek Cafe”nin çevre düzenleme çalışmalarının önümüzdeki hafta tamamlanacağını belirten Gürel ” Peyzaj çalışmalarımız sürüyor. İskele tarafında bulunan seyir manzara yolunun altını da çimlendirme çalışması yaptık. İstedik ki, burada dinlenmeye gelen hemşehrilerimiz çimlerin üstüne oturarak yada yatarak, çayını kahvesini yudumlasın, dinlensin. buraya özel bir peyzaj çalışması uyguladık. Çınar Kafe’nin girişi  ve çevresi sarmaşıklarla örülecek. Açık alanlarımızın yanında kapalı alanımızda mevcut olacak” dedi.

Kent Lokantalarına yönelik çalışmalarında devam ettiğini vurgulayan Gürel ” Adnan Menderes Mahallesi ile Dere Mahallesinin keşiştiği noktada ve GOP mahallesinde birer kent lokantası açmayı düşünüyoruz. Ancak bu lokantalara hizmet sağlayacak aş evini öncelikli olarak yapmamız gerekli. Bu yönde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. bir yıl içinde 2 ayrı kent lokantasını açacağız”” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.