Ülkemiz

EĞİTİM BULUŞMALARI DEVAM ETTİ

EĞİTİM BULUŞMALARI DEVAM ETTİ
Yayınlama: 16.08.2024
A+
A-
EĞİTİM BULUŞMALARI DEVAM ETTİ

CHP Genel Merkezi tarafından illerde düzenlenen Eğitim Buluşmaları Yalova’daydı. Yalova İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Milli Eğitim Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Doğru işler yapılırsa ekonomi çözülür ama eğitimde yapılan yanlışlar on yılları etkiler. Türkiye’nin geleceği açısından eğitimle ilgili doğru adımlar atmalıyız” dedi.

CHP’nin “Eğitim Maratonu” programı kapsamında farklı illerde düzenlediği “Eğitim Buluşmaları” Yalova’da devam etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın başkanlığındaki heyet, gün boyu Yalova’da temaslarda bulundu. Heyet, gündüz eğitimcilerle bir araya geldikten sonra Yalova Valisi Hülya Kaya’yı, CHP Yalova İl Başkanlığı’nı, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’i, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Senay Yürür Karslıoğlu’nu ziyaret etti. Akşam ise halk buluşması gerçekleştirildi.

Suwon Parkı’nda düzenlenen Eğitim Buluşmaları programında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, eğitim ve ekonomi alanındaki problemlere değindi. Özçağdaş, “Eğitim, Türkiye’nin ana konusu ve şu an itibarıyla ekonomiyle beraber en önemli sorunu. Tabi ekonomi çözülür. Örneğin bir siyasi partinin lideri ‘ben ekonomistim’ deyip ekonomi biliminin tersi işler yapmazsa ekonomide sorun yaşanmaz. Doğru işler yapılırsa ekonomi çözülür ama eğitimde yapılan yanlışlar on yılları etkiler. Türkiye’nin geleceği açısından eğitimle ilgili doğru adımlar atmalıyız. Maalesef Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve arkadaşları eğitim meselesini çok ideolojik bir perspektiften ele alıyorlar. Laik, bilimsel, demokratik, katılımcı, kamusal, parasız ve eşitlikçi bir eğitim anlayışına ihtiyacımız var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunu kurmaya çalışıyoruz” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı da gün boyu yapılan etkinlikler ve ziyaretlerle Yalova’nın eğitim konusundaki durumunu yansıtmaya çalıştıklarını ve herkesi kapsayan bu konuda tüm vatandaşların görüşlerini almak istediklerini aktardı.

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ise “Eğitim en önemli konumuz. Yaşadığımız her durum zamanında eğitimde yapılmış doğru veya yanlış hamlelerden kaynaklı. Ülkemizin her alandaki başarısı veya başarısızlığı tamamen eğitimle alakalı. O yüzden bu çalışmayı çok kıymetli buluyorum. Bizler okullarımızın tamir ve tadilatı konusunda, okul öncesi çocuklarımızın eğitimiyle ilgili destek konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlerin sınavlara hazırlanmalarıyla ilgili bazı destek programları planlıyoruz” diye konuştu.Toplantıda CHP Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Armağan Erdoğan da yer aldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.