DENİZ ŞEHİTLERİ ANILDI

DENİZ ŞEHİTLERİ ANILDI
Yayınlama: 05.07.2024
A+
A-

Karamürsel Belediyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi işbirliğiyle, 1 Temmuz  Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sebebiyle tören düzenlendi. Karamürsel Alp’in türbesi önünde başlayan programda İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Vedat Doğusel tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Vedat Doğusel yapmış olduğu konuşmada; “Bugün çok önemli bir günü, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı çok önemli bir denizcimiz Mürsel Alp’in anıtı önünde kutluyoruz. Kabotaj bir ülkenin kendi karasularında ve kendi limanları arasında gemi işletme ve her türlü liman hizmetlerini kendi kontrolünde bulundurma hakkı anlamına gelmektedir. Yani, kabotaj, denizlerde bağımsızlık demektir. 20 Nisan 1926 tarihinde kanunlaştırılarak 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, denizlerimizdeki bağımsızlığımızın en önemli adımdır.

Türk Denizciliği için bu çok önemli bir günü olan 1 Temmuz’u Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutluyoruz. Tüm denizcilik camiamızın bu bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Karamürsel İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından dua okundu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.