Çiftlikköy Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile İlçe Gençlik Merkezi’nin organize ettiği ‘Kağıt Hamuru Atölyesi’, belediyenin Geri Dönüşüm Merkezi’nde gerçekleştirildi. Geri dönüşümden elde edilen malzemelerin el yapımı biotutkalla birleştirilmesiyle çeşitli ürünler ortaya çıkaran gençlere etkinlik sonrasında sukulent çiçekleri hediye edildi.
Çiftlikköy’de yaşayan ve aynı zamanda influancer olan paper pulp art (kağıt hamuru) sanatçısı Şeyma Varol, geri dönüşüm merkezinde düzenlenen atölye çalışmasında gençlere kağıt hamuru hazırlamayı ve üretilen kağıt hamurunu çeşitli objelerle birleştirmeyi öğretti. Kağıt hamuru sanatı hakkında bilgiler veren Varol, “Gazete kağıdı, yumurta viyolü, tuvalet kağıdı rulosu, koli gibi ürünlerden üretilen kağıt hamurunu ek bir kimyasal malzeme kullanmadan, kendi elde ettiğimiz biotutkalla birleştirerek hamur şeklinde bir hammadde elde ediyoruz. Bu hammadde ile vazo, biblo, saat, avize, abajur gibi ürünlerin yanı sıra kitaplık, raf, sehpa gibi ev ve ofis eşyaları da üretilebiliyor. Ortaya çıkan ürün kuruduktan sonra kırılmıyor olması ve hafif olması sebebi ile bir çok alanda kullanılıyor” diye bilgi verdi.
Geri dönüşüm atölyesinin Çiftlikköy’deki öğrencilerin farkındalığını artıracak etkinliklere ev sahipliği yapmakta olduğunu belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da, “Kağıt hamuru, eskiden hepimizin okullarda öğrendiği, el işi derslerinde yer verilen bir etkinlik türüydü. Günümüz de çok bilgi sahibi olunmasa da, geri dönüşümün, doğaya katkının ve yeni adı ile ileri dönüşümün en gözdesi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Atölye çalışmasıyla birbirinden güzel ürünler ortaya çıkaran gençlere etkinlik sonrasında sukulent saksı çiçekleri hediye edildi.