ÇİFTLİKKÖY BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERLERİNE RUHSAT DENETİMLERİNİ SIKILAŞTIRDI

ÇİFTLİKKÖY BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERLERİNE RUHSAT DENETİMLERİNİ SIKILAŞTIRDI
Yayınlama: 08.07.2024
A+
A-

 

Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki işyerlerine yönelik ruhsat denetimlerini yoğunlaştırdı. Ekipler, işyerlerinin ilgili yönetmeliklerde belirtilen hizmet standartlarına uygunluğunu kontrol ederek ruhsatsız işletme sahiplerine uyarılarda bulunuyor.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, bu denetimlerin amacının ilçede yasalara uygun bir ticaret ortamı sağlamak olduğunu belirtti. Başkan Yele, “İlçemizde ruhsatsız faaliyet gösteren esnaflarımızı yasal işlem yapılmadan önce belediyeye başvurarak işyeri ruhsatlarını almaları gerektiği konusunda uyarıyoruz. Yasalara uyan ve vergisini ödeyen esnafımızın mağdur olmaması için denetimlerimiz aralıksız devam edecek” dedi.

Başkan Yele, ruhsatsız işyerlerine zabıta ekiplerinin ruhsat davet kartı bıraktığını ve bu tebligata uymayan işletmeler için ikinci uyarının yapıldığını belirtti. “25902 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri kapsamında 6. Madde, ‘Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz’ ibaresini içeriyor. Ayrıca 3572 sayılı kanun da kaçak işyeri faaliyetlerinin önlenmesi ve kayıt altına alınmasıyla ilgili belediyemizi denetleme ve ruhsatlandırma konusunda yetkili ve sorumlu kılıyor” dedi.

Başkan Yele, bu kanunlar gereği resmi uyarıların yapıldığını ve işletmelere süre tanındığını, bu süre sonunda ruhsat ibraz edemeyen işyerlerine encümen kararıyla kapatma cezası uygulanacağını belirtti. “Esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” diyerek, yasal zorunluluklara uymayan işyerlerinin kapatılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Çiftlikköy Belediyesi, ruhsatsız faaliyet gösteren işyerlerinin yasal süreçlerini tamamlamaları için çalışmalarını sürdürerek, ilçede düzenli ve güvenli bir ticaret ortamı sağlamayı hedefliyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.