BAYAN YELE’DEN SIFIR ATIK PROJELERİNE TAM DESTEK

BAYAN YELE’DEN SIFIR ATIK PROJELERİNE TAM DESTEK
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-

Çiftlikköy Belediyesi’nin Sıfır Atık Merkezi, okulların kapanmasına az bir zaman kala öğrencilerin uğrak noktası olmayı sürdürüyor.

Bu hafta Çiftlikköy’ün Ruhsar Aksoy İlkokulu’ndan 90 öğrenci ve M.Akif İnan Ortaokulu’nun TEMA Kulübü öğrencileri, 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret ederek yaklaşık 100 kg’luk geri dönüştürülebilir atığı tesise teslim etti. Öğrenciler atık merkezini ve kompost tesisini gezerek geri dönüşümle ilgili bilgiler almalarının ardından Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele’nin eşi Yeşim Yele eşliğinde lastiklerden oluşturulan saksılara yanlarında getirdikleri begonyaları dikerken renkli görüntüler sergiledi.

“ÖĞRENCİLER İÇİN VERİMLİ BİR YERİNDE EĞİTİM ÇALIŞMASI”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, sıfır atık kavramının artık müfredatta da yer alması nedeniyle okulların Sıfır Atık Merkezi’ndeki uygulamalı gezilere ilgisinin arttığını kaydederek, “Burada yapmış olduğumuz deniz yosunundan ve organik maddelerden kompost üretimimiz olsun, geri dönüşüm çalışmalarımız olsun, öğrenciler için çok güzel bir yerinde eğitim çalışması oluyor. Aynı zamanda düzenlediğimiz çeşitli atölye çalışmalarıyla hem öğrencilerimize, hem de her kesimden katılımcılara çevre ve doğa bilinci aşılamış oluyoruz. Artık karne dönemi geliyor, son okullarımız da ziyaretlerini yaptılar, boyama kitapları hediyelerini aldılar. Önümüzdeki dönemde Sıfır Atık Merkezimizde hem rutin çalışmalarımızı sürdürmeye, hem de farklı konularda çeşitli etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

100 KİLO ATIĞI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRDILAR

Yapılan ziyaretlerde Çiftlikköy Ruhsar Aksoy İlkokulu 1.sınıf öğrencilerinin 2 kg. atık yağ, 1 kg. atık pil, 5 kg. plastik atık; Çiftlikköy Mehmet Akif İnan Ortaokulu TEMA Kulübü öğrencilerinin de 20 kg. atık yağ, 11 kg. atık pil, 28,5 kg. plastik atık ve 30 kg. kağıt karton ambalaj atığı getirerek, toplam 100 kg’ya yakın atığın geri dönüşüme kazandırılmasına katkı sağladıklarını kaydeden Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras da, “TEMA kulübü üyesi öğrencilerimizin kendi getirdikleri begonyalarla merkezimizin bahçesini çiçeklendirmeleri de etkinliğimize ayrı bir renk kattı” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.