BAŞKAN YELE AÇIKLADI.. HANDERE YANGININDA İHMALLER ZİNCİRİ!

BAŞKAN YELE AÇIKLADI.. HANDERE YANGININDA İHMALLER ZİNCİRİ!
Yayınlama: 23.06.2024
A+
A-

Yalova Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB), Katı Atık Depolama Sahası’nda yaşanan yangın sonrasında isyan eden YAKAB ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, “Çöp depolama alanının daha profesyonel bir şekilde yönetilmesi lazım” dedi.

Yalova’nın çöplerinin depolandığı Denizçalı Köyü’ndeki depolama alanında bir süre önce çıkan yangın halen devam ediyor. Yangına Yalova ve Çiftlikköy Belediyesi ekipleri müdahale etmeyi sürdürüyor. Gelinen nokta ve bundan sonraki süreçle ilgili olarak bilgi veren YAKAB ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, “Burada 15 yıldır depolanan bir çöpler var. Yüzeyde yangını kontrol altına alsak da yangın aşağıda içten içe devam ediyor. Bu yangın kolay kolay sönmez. O nedenle de Çiftlikköy ve Yalova İtfaiyesi ekipleri burada belirli aralıklarla söndürme çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
Çöp depolama alanının son derece kötü bir şekilde yönetildiğini ifade eden Yele, “Burayı devir aldığımızda karşılaştığımız tablo içler acısıydı. Burada hiçbir kurala uyulmamış. Müteahhit ortada yok. Biz görevi devralınca buradaki başıboşluğu ortadan kaldırmak için elimizden gelen mücadeleyi ortaya koymaya başladık. Ben çöp depolama alanının profesyonel bir şekilde yönetilmesi gerektiğini savunuyorum. Yaşadığımız son yangın da bunun gerekliliğini ortaya koydu. Hemen Encümeni toplayacağım ve gerekli tüm kararları alacağız. Çöp depolama alanının genişletilmesi ve profesyonel bir anlayışla işletilmesi için birliğe üye tüm belediyelerle bir karar vermemiz artık kaçınılmaz bir hal aldı” dedi.
YAKAB ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele yangının gerçekleştiği bölgede yer alan elektrik üretim tesisinin de zarar gördüğünü ifade ederek, “Yangının meydana geldiği yerde elektrik üretemeyen bir elektrik tesisimiz vardı. O da alevlerden zarar gördü. Yangını söndürdükten sonra bu tesisin kullanılır hale getirilmesi için de adımlar atacağız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.