Ülkemiz

BARO BAŞKANI AV. ÇAVUŞ:‘SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ’

BARO BAŞKANI AV. ÇAVUŞ:‘SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ’
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

Yalova Barosu Başkanı Av. Elif Turnacı Çavuş, meslektaşları Av. Suna Ekinci’nin eski müvekkili tarafından fiziki şiddete maruz kalmasını şiddetle kınadı ve bu tür saldırıların son bulması gerektiğini belirterek yetkililere acil çağrıda bulundu.

Adli yıl açılışının ilk gününde yaşanan bir olay, avukatlara yönelik şiddetin ne denli ciddi boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yalova Barosu Başkanı Av. Elif Turnacı Çavuş, meslektaşları Av. Suna Ekinci’nin eski müvekkili tarafından fiziki şiddete maruz kalmasını şiddetle kınadı ve bu tür saldırıların son bulması gerektiğini belirterek yetkililere acil çağrıda bulundu.

ADLİ YILIN İLK GÜNÜNDE ŞİDDET..

Adli yılın başlamasıyla birlikte, savunma hakkının temsilcileri olan avukatlar adliyelerde yeni bir döneme adım atarken, Av. Suna Ekinci’ye yönelik saldırı haberi adli yılın ilk gününe kara bir leke sürdü. Yalova Barosu, olayın hemen ardından meslektaşlarına sahip çıkarak hukuki sürecin başından itibaren yanında yer aldı.Yalova Barosu Başkanı Av. Elif Turnacı Çavuş, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Adli Yılın ilk gününde; bu adli yılın meslektaşlarımıza karşı şiddetin yaşanmadığı bir yıl olması temennisiyle başladığımız ilk saatlerde meslektaşımız Av. Suna Ekinci eski müvekkili tarafından fiziki şiddete maruz kaldı. Yalova Barosu olarak olayın yaşandığı ilk andan itibaren meslektaşımızın yanında olarak, failin en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki süreçte destek sağladık” dedi.

‘AVUKATA YÖNELİK ŞİDDET DAYANILAMAZ HALE GELDİ’..

Yalova Barosu’nun, yaşanan saldırı karşısında büyük bir hassasiyetle hareket ettiğini vurgulayan Çavuş, açıklamasında avukatların can güvenliğinin sağlanmasının hayati önem taşıdığını belirtti. Çavuş, “Avukata karşı şiddet artık ne yazık ki dayanılamayacak bir hal aldı. Bir an önce somut adımlar atılarak, savunmanın gücü olan meslektaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Fail en ağır cezayı alana dek sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

HUKİKİ SÜREÇ YÜRÜTÜLECEK..

Yalova Barosu, meslektaşlarına yönelik saldırılara karşı her zaman kararlı bir duruş sergilemiş ve mağdur olan avukatların yanında yer almıştır. Baro, saldırıya uğrayan meslektaşlarının hukuki süreçlerinde aktif rol alarak, saldırganların en ağır cezaları alması için gerekli tüm hukuki desteği sağlamaktadır. Bu bağlamda, Av. Suna Ekinci’nin yaşadığı olay da baronun desteğiyle yakından takip edilmekte ve failin en ağır şekilde cezalandırılması için tüm hukuki süreçler titizlikle yürütülmektedir.

ENDİŞE VERİCİ TABLO..

Son yıllarda avukatlara yönelik artan şiddet olayları, hukuk camiasını derinden sarsmakta ve adalet sisteminin en temel taşlarından biri olan savunma hakkını tehdit ediyor. Avukatlar, sadece müvekkillerini savunmakla kalmayıp aynı zamanda toplumun adalete erişimini sağlayan kritik bir görev üstlenmektedirler. Ancak, son dönemlerde yaşanan saldırılar avukatların mesleklerini icra ederken can güvenliklerinin tehlikeye girdiğini açıkça ortaya koyuyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.