Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı İsmail Demir, şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda hiç yağış olmasa bile 65-70 gün yetecek kadar suyun bulunduğunu söyledi.
Demir, “Önümüzdeki haftadan itibaren yağışlar başlayacak ve içme suyu sıkıntısı yaşamayacağız” dedi. Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı İsmail Demir, Gökçe Barajı’ndaki su seviyesi ve suyun kalitesi ile ilgili açıklama yaptı. Barajdaki doluluk oranının yüzde 25 seviyelerinde olduğunu belirten Demir, “Barajda su seviyesi her ne kadar şu anda düşük olsa da bu oranı geçen senin aynı ayına oranladığımızda barajımızda daha fazla oranda su var. Barajda doluluk olanı şu an için yüzde 25’lerde. Ancak önümüzdeki haftalarda yağılar bekleniyor. O nedenle de herhangi bir su sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Zira Yalova’nın 24 bin metreküp gibi günlük bir su sarfiyatı var. Hiç yağmur yağmasa bile 65-70 gün boyunca ilimize yetecek kadar suyumuz bulunuyor” dedi.
‘Marmara Bölgesinin en temiz suyu bizim’
Yüksek teknolojide yapılan arıtma işlemleri sayesinde Yalova halkının Marmara Bölgesinin en temiz suyunu kullandığını ifade eden Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı İsmail Demir, “Gökçe Barajı’nda toplanan ve Yeşil Körfez Su Birliği tarafından işletilen arıtma tesisine ulaşan su 7 gün 24 boyunca gözetim altında tutularak kimyasal ve biyolojik arıtmadan geçiriliyor. Su arıtma tesisinin laboratuvarlarında incelenerek suyun en sağlıklı hale gelmesi için gerekli proses süreci belirleniyor. Bu sayede her türlü bakteri ve kimyasaldan arıtılan su PH, elektroliz ve iletkenlik değerleri ayarlanarak vatandaşların evlerine kadar ulaşıyor. Uygulanan arıtma işlemi sayesinde Yalovalılar ülkenin en temiz suyunu içiyor. Kontrolörümüz Sağlık İl Müdürlüğü 90 ayrı noktadan alınan su örnekleri tahlil edilerek tesise ilk suyun girişi noktasında denetleniyor. Biz Marmara’nın suyu en temiz iliyiz. Ham su kalite kontrol laboratuvarına gelir. Burada incelenir ve temizlenmesi için gereken kimyasal miktarları hesaplanarak suya katılır. 1 saat 45 dakika boyunca reaksiyon süresi beklenir. Ardından tevzi çıkış suyundan numune alınarak ölçülür. Bulanıklık 0 derecesine düşer. İletkenlik ve su sertliği gibi rakamlar özenle ölçülür. Ardından su içerisindeki tüm kimyasalları arıtıyoruz. Suyun vatandaşa ulaşması sürecinde suda hiçbir kimyasal kalıntı kalmasına izin vermiyoruz. Bu süreci 7/24 sürdürüyoruz. Alınan değerler bazında bakıldığında ise gerek suyun arıtmaya girişi ve gerekse işlem sonrası çıkışında Yalova’nın Marmara Bölgesi’nin diğer illerindeki sulara oranla en temiz suyu içtiği ispatlanmış oluyor” şeklinde konuştu.