Ülkemiz

ALTINOVA’DA KAPALI PAZAR YERİ MERAK KONUSU OLDU!

ALTINOVA’DA KAPALI PAZAR YERİ MERAK KONUSU OLDU!
Yayınlama: 14.10.2024
A+
A-

ALTINOVA‘da önceki dönem hizmete alınan ‘kapalı pazaryerinin’ akıbeti ilçede iyiden iyiye dillenir hale geldi. Bazı vatandaşlar kapalı pazar yerinin kış aylarında kapatılmasının yanlış olduğunu belirtirken, gözler İstanbul Üniversitesi’nden gelecek olan raporun kamuoyu ile paylaşılmasına çevrildi.

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca’nın,‘ 2023 yılında hizmete giren olası bir afet durumunda ise barınma yeri olarak kullanılacak şekilde planlanan ve yapılan pazar yerinin depreme dayanıklı olmadığını’ belirtmesi üzerine ilçe halkı ve özellikle pazarcı esnafı kapalı pazar yerinin akıbetini merak eder hale geldi. İstanbul Üniversitesi’nden teknik heyetin gelerek, incelemeler üzerine raporun  Belediyeye ulaştırılması beklenirken, bina güçlendirmeye ihtiyaç duyduğu Belediye Başkanı tarafından açıklanmıştı.

”HEM BİZİ HEM ESNAF KARDEŞLERİMİZİ ZOR DURUMA SOKACAK”

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kapalı pazar yerinin daha kullanışlı olduğunu belirten ilçe halkı,” ilçemizde yıllarca sokak içinde Perşembe günleri kurulan semt pazarlarında alışveriş yapan bizler yazın sıcaktan, kışın soğuk ve yağmurdan donuyorduk. Kapalı pazar yerinin akıbetini bizlerde ilçe halkı olarak son derece merak ediyoruz. Kapalı pazar yerimiz gözüken o ki kapanacaktır. Bu durum hem bizleri hem de esnaf kardeşlerimizi zor duruma sokacaktır.” dediler.

ÖTE yandan İstanbul Üniversitesi teknik raporunun kamuoyu ile paylaşılması beklenirken, geçmiş yıllarda kapalı pazar yerinin yapımında yer alanların,’ Binanın üst katında ortalama 750 kişilik düğün yapılabilir. Oldukça güçlü bir binadır.” ifadelerine yer verdiler.

Edinilen bilgiler arasında da pazarcı esnafıyla, Altınova Belediye Başkanı Fazlaca’nın yakın bir zamanda görüştüğü öğrenildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.