15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ
Yayınlama: 16.07.2024
A+
A-

Yalova Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı gerçekleştirildi. Ülkemizin bağımsızlığı ve demokrasisi için verilen mücadelenin simgesi olan 15 Temmuz, Yalova’da çeşitli etkinliklerle anılıyor. Anma programlarına Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya., CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve il protokolü hazır bulundu.

Şehit aileleri ve gaziler ile buluşma

İlimizdeki cadde ve meydanların bayraklarla donatılmasıyla başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, şehit aileleri ve gazilere yönelik düzenlenen kahvaltı organizasyonuyla devam etti. Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programda; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, masaları tek tek gezerek şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Vali Hülya Kaya, vatandaşlara hitap etti

Burada bir konuşma yapan Vali Kaya, “15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda bir işgal girişimiydi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve aziz milletimizin güçlü iradesi sayesinden verilmiş bu sıra dışı mücadeleyi, bir kere daha milletçe yâd ediyoruz. 15 Temmuz milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği bir gün olarak tarihe geçmiştir. Kardeşlerim, ne darbe girişiminde bulunan hainleri unutacağız, ne aziz kahramanlarımızı. Ay yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalandıkça, 15 Temmuz destanını hafızalarımızdan çıkarmayacağız. Onlar, vatanımıza, istiklalimize, millet hakimiyetine düzenlenen suikasta karşı; canlı kalkan oldular. Demokratik ve hür bir ülkede; insanca, onurlu bir hayat sürebilmek için şehit oldular. Bugünümüzü ve geleceğimizi şehitlerimize, gazilerimize, milletimizin kahraman duruşuna borçluyuz. İnanıyorum ki biz bir ve beraber oldukça, Türkiye yüzyılını azim ve kararlılıkla inşa edeceğiz. Bu duygu ve inançla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu topraklar için toprağa düşüp makamların en yücesine erişen tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum. Milletin zaferi kutlu olsun” dedi.

Yalova Şehitliği ziyaret edildi

Vali Kaya, burada tamamlanan programın ardından protokol üyeleri ile birlikte Yalova Şehitliği’ni ziyaret etti. Saygı duruşunun ardından Vali Kaya ve protokol üyeleri, şehitliklere karanfil bıraktı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin akabinde İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından tüm şehitlerimize dualar edildi. Vali Kaya’nın bir sonraki durağı Cevdet Aydın Parkı’nda kurulan ‘15 Temmuz’ fotoğraflarının yer aldığı sergi oldu. Sergiyi gezen Vali Kaya ve beraberindekiler, anı defterini de imzalayarak, duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Saatler 12.30’u gösterdiğinde ise Yalova Merkez Cami’nde şehitlerimizin ruhuna mevlidi şerif okutuldu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.