Ülkemiz

YENİ SİYASİ FİGÜRLERİMİZ

Yayınlama: 31.07.2023
A+
A-

Sanırım Yalova siyasetinde dinazorlar devri bitti .
Kısa süre öncesine kadar Yalova siyasetinde , aynı süper ligde sadece 4 büyüklerin devamlı haber olması gibi , hep aynı isimler üzerinde dönüyordu . Yani HA ALİ-VELİ , HA VELİ – ALİ misaliydi durumlar .
Dört yıl önce bu sürecin bittiğine şahit oldum . Şöyle ki :
Mesela hiçbirimizin siyaseten hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığımız MUSTAFA TUTUK önce vekaleten , sonra asaleten Yalova Belediye başkanı oldu . Şimdi de kısmetse seçilerek belediye başkanı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor .
Sonra ; AKP İl Başkanı MUĞLİM BAĞATER’in milletvekili olma amacı ile istifası üzerine UMUT GÜÇLÜ , yeni Yalova AKP İl Başkanı oldu .
Öte yanda muhalefette de inanılmaz değişimler yaşanmaya başladı .
Mesela CHP İl başkanı MEHMET GÜREL’de milletvekili olmak için istifa edince yerine vekaleten MUTTALİP TUNÇ , CHP İl başkanı oldu .
Herkes Mehmet Gürel milletvekili olacak derken , daha doğrusu beklerken , üstüne sayın Gürel’de eminken TAHSİN BECAN Yalova CHP Milletvekili oldu .
Yani kısacası Mustafa Tutuk ile başlayan sürece kadar, Yalova siyasetinin ağır abileri olan kişiler bir anda devre dışı oluverdiler.
Aslında AKP’deki gelişmeler rutin bir süreç gibi görünebilir , ama CHP’de 14 mayıs seçim sürecinde başlayan süreç , önümüzdeki günlerde devrime dönüşecek bir sonuca gebe gibi.
Şimdi şuan itibarı ile yaşanan CHP’deki sürece bakalım :
Bizim CHP halkçı bir parti olmasına rağmen özellikle beş büyük il dışındaki örgütlerinde tamamen feodal zihniyetli siyasilerce yönetilir . Aynı Yalova’da olduğu gibi .
Bu DEĞİŞİM sürecinde Yalova Milletvekili TAHSİN BECAN , gerçek bir devrimci lider gibi ön plana çıkmış durumdadır ki ; bu son derece olumlu bir gelişmedir.
Seçim sürecinde Yalova CHP’nin MAĞRUR yöneticileri Becan’ın birinci sıra vekil adayı olmasını içlerine sindiremediler , ve sindiremedikleri gibi hala da hazım sürecini tamamlayamadılar nedense ?
Benim için Mehmet Gürel hikayesi inanılmaz bir hayal kırıklı oldu . Çünkü ben Gürel’i talebelik günlerinden beri tanıyan biriyim . Onun şahsında Yalova CHP’nin siyasal yaşamında büyük umudum vardı . Ama maalesef olmadı .
CHP’de bu alışkanlık sanırım . Nasıl Salman Belediye başkanlığı sıfatını taşıyamadıysa , başkanlık ve vekil aday adaylığı sürecinde gördüm ki , Gürel’de bu girişimlerin ciddiyetine adapte olamamıştı .
Gürel’de farkettiğim değişiklikler şunlar :
En iyi Sadece Gürel bilirdi . Üstelik başkası hiç bilemezdi !
En büyük stratejist o idi . Oysa Becan’ın vekil adaylığı nerede ise onaylanmışken , hazret hala VEFA ABİSİ birinci sıra olacak mı? Hesaplarında idi. Ki ; bunun adı GENİŞ GÖRÜŞ YOKSUNLUĞU demektir.
En büyük hatası , kendisini çok önemsemesi idi. Öyle sanıyordu ki ; kendisini Genel Merkezde herkes tanırdı . Bilemedi ki , o genel merkezde “ Sizin il başkanımızın adı neydi ? “ diye soranlar o kadar çoktu ki
Neyse herşeyde bir hayır vardır derler misali , iyi ki Tahsin Becan birinci sıraya kondu ve seçildi .
İyi ki , taa YTSO başkanlığından beri Becan’a inanmış ve desteklemişim .
Bakın son vekilimiz ÖZCAN ÖZEL’ i taaa ilk seçildiği günden beri Yalova sokaklarında gören olmamıştı . Oysa Becan , meclis harici tüm zamanını Yalova’da geçiriyor . Vatandaşlarla konuşuyor , onlarla görüşüyor ve en önemlisi , ellerini PARTİNİN üstünden çekmiyor .
Bakın AKP’ye iki vekilini gören bir AKP seçmeni var mı ? YOK !
Şimdi allah kısmet ederse il kongresinde , nihayet YALOVA CHP layık olduğu yeni il başkanına kavuşacak . İki çok kaliteli aday var ama şimdi isimlerini zikretmem doğru olmaz . İnşallah ikisinden biri yeni il başkanı olur ve Yalova CHP örgütü Atatürk’e layık seviyeye gelir.

Yani Yalova CHP çok kısa zamanda kafeler caddesinden ve parti merkezi varken özel ofislerde yapılacak kulislerden kurtulacak .
Saygılarımla

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.