Ülkemiz

FESTİVAL BÖYLE YAPILIR!.. SUBAŞI 11. KİVİ FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ

FESTİVAL BÖYLE YAPILIR!.. SUBAŞI 11. KİVİ FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ
Yayınlama: 13.10.2024
A+
A-
SUBAŞI 11. KİVİ FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ

Subaşı beldesinde 11. Subaşı Kivi Festivali düzenlenen tören ve etkinliklerle gerçekleşti.  Subaşı Belediyesi ve Yalova Kivi Üreticileri Birliğince Subaşı Mehmet Tunalı Sosyal Tesisleri’nde organize edilen etkinlik, Subaşı belediye başkanı Turan Canbay’ın katılımcıları karşılaması, kurdele kesimi ve alanda kurulan stantların gezilmesiyle başladı.

Törene, Yalova Valisi Hülya Kaya,  İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Ak Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan,  İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, Yalova Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mutlu Çoban, YTSO Başkanı Cemil Demiryürek,  Belediye Başkanları, kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri, kivi üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Yalova Valisi Hülya Kaya, Yalova’nın kivi ve aronyasının kıymetli ürünler olduğunu, bu ürünleri sürdürülebilir bir şekilde üretime devam etmesi noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek”Araştırma Enstitümüz her geçen gün kiviye değer katabileceğimiz yeni çeşitler bulmaya çalışıyor ve bunları da biz yurt dışına inşallah patentlerini vererek, üreterek, satarak daha da bir değer kazandıracağız. Buradaki amacımız mevcut olan ürünün tanıtımı noktasında yapmış olduğumuz çalışmalarda daha kapsayıcı, yapacağımız çalışmaların tüm Türkiye tarafından sahiplenilmesi noktasında da bir gayret içerisindeyiz.” dedi.

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay yaptığı açılış konuşmasında “Geleneksel Yalova Kivi Festivali’mizin 11.’sini düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Sayın Valimiz Hülya Kaya, Milletvekillerimiz Tahsin Becan ve Ahmet Büyükgümüş, il genelindeki belediye başkanlarımız, siyasi partilerimizin temsilcileri ve vatandaşlarımızın katılımlarıyla festivalimizin açılışını yapıyoruz. Türkiye’nin kivi üretim merkezi olan beldemizde Yalova Kivi Üreticileri Birliği ile birlikte gerçekleştirdiğimiz festivalimiz her sene daha coşkulu ve renkli geçiyor. Belediye olarak Subaşı kivisini ülkemize ve dünyaya tanıtmak için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye ve bu tarz etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Yalova Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Mutlu Çoban ise kivi üreticileri ile sürekli bilgi alış verişinde olduklarını aktararak, kivinin pazarda daha iyi şekilde yer alması için çalıştıklarını ve bir marka haline gelen Yalova kivisine ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtirken, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş “ Coğrafi olarak işaretlenmiş, ülkemizin kivi ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan ve marka haline gelmiş Yalova Kivisini tanıtıp, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” derken, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan ise “Yalova Kivisi, marka haline gelmiş, coğrafi olarak işaretlenmiş ve Ülkemizin kivi ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaktadır.Organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederim. Tarımın ve üreticinin her daim destekçisi olacağız.” dedi.

Kivili pasta kesilmesi ve halk oyunları gösterisiyle devam eden programda Kividen üretilmiş yiyecek ve içeceklerin tanıtımı yapılırken, çeşitli sportif yarışmalar, halk oyunları gösterileri gerçekleşirken, Sanatçı Bayram Ali Ugip konseri gerçekleşti. Festival kapsamında bugün 5. Yalova Kivi Koşusu’ gerçekleşirken Ayna Grubu sahne aldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.