Ülkemiz

HESAP LÜTFEN!!!

Yayınlama: 01.10.2024
A+
A-

 

Ekim ayını, 40 yaşına benzetirim.
Pastırma yazı diyorlar ya,
çakma Temmuz desem yeridir.
Halen herşey yaz gibi, ancak kışın gelmesi de yakındır.
Kış yaklaşırken, geçtiğimiz yazın bir değerlendirmesini yapacağız bugün. Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, ne gördün diye sorarlar ya, yediğimiz saklı kalmak kaydıyla, gördüklerimizi yani 180 günlük çalışma takvimi ile ilk 6 ayı deviren Yalova Belediyesi Başkan ve Yöneticilerini mercek altına alacağız bugün.
31 Mart 2024 Mahalli İdareler ve Yerel Yönetimler Genel Seçimleri’nde Yalova Belediye Başkanı seçilen Sn. Mehmet Gürel ile, belediye meclis üyesi seçilen meclis üyeleri, görevlerinin ilk 6 ayını tamamladı. İlk 3 aylık dönem, “koltuk yüksekliğini ayarlamakla” geçtiği için, acımasız, tek taraflı eleştirel bir yaklaşımı uygun bulmadığımı daha önce ifade etmiştim. Ancak, 180 günün sonunda, artık bazı hususları dile getirmenin zamanı gelmiştir.

Yazıyı kaleme almadan önce, Yalova Belediyesi’nin resmi Facebook hesabına bir göz attım. 31 Mart 2024 sonrasında, Yalova Belediyesi’nin paylaştığı çim biçme, cadde ve sokak yıkama, ayrık otu temizliği, belirli gün ve haftalardaki etkinlikler ve nikah merasimleri, bazı lokal asfalt ve parke taş iyileştirme işlemleri dışında dikkat çekici 4 hususu bir not edelim.
1- Yalova Belediyesi İstihdam Ofisi açıldı.
2- Engelsiz Cafe’de çölyak mutfağı tekrar harekete geçirildi.
3- Yabancı dilde yazılmış tabelalarla ilgili işlem başlatıldı.
4- Eylül ayının son günlerinde, kapalı oturma alanı olmadığı ve yağmura karşı korunaksız olduğu için sadece açık ve güneşli havalarda hizmet vereceğini düşündüğüm “Çiçek Kafe” Yalovalılar’a merhaba dedi.

Bu maddelerin dışında “kayda değer” bir yenilik varsa, resmi hesapta paylaşılmadığı için yazamıyorum. Binaenaleyh, bu yenilikler, Mustafa Tutuk yönetiminden memnun olmadığı için Mehmet Gürel’i göreve getiren Yalova Halkı’nın beklentilerini karşıladığını zannetmediğimi de ifade etmeliyim. Haydi biraz açalım, ne dersiniz ?

İstihdam ofisiyle birlikte, Yalova Belediyesi ve Sn. Başkan’ın istihdama yönelik çabaları, takdire şâyandır. Ancak, başarısız bir işçi çıkarma operasyonu ile uzun süre Yalova gündemini meşgul eden süreci de unutmuş değiliz. Şişkin bir kadro ile çalışmanın handikaplarını tek tek konuşmayacağım. Ancak, her işin bir yolu, yordamı vardır. Bir büyüğümüzün ifade ettiği “son giren ilk çıkar” kuralı hayata geçirilmiş olsaydı, herkes bu durumu anlayışla karşılardı. Ancak tutarsız ve adaletsiz işçi çıkarma yöntemi ile kamuoyunda belediye yönetiminin itibar kaybına uğraması ne yazık ki önlenememiştir.

Engelsiz Cafe’de çölyak hastalarımıza yönelik çölyak mutfağının hayata geçirilmesini mutlulukla karşıladık. Pekiyi, söz verilen “Halk Lokantası ” konusu ne oldu?
Sakarya’da geçtiğimiz hafta Bahadır Ev Yemekleri isimli bir esnaf lokantasına denk geldim.
Çorba 15, pilav 15, makarna 15, kuru fasulye ya da nohut 25 liradan satılıyor. Yani çorba, pilav, nohut toplam 55 lira.
Aklıma Mehmet başkanın seçim öncesi söz verdiği Halk Lokantası geldi.
Sonra dedim ki kendi kendime, söz verdiyse Mehmet Başkan illa ki yapacaktır. Öyle ya, belediye başkanı demek, “Şehremini” demektir. Şehrin en emin kişisi demektir. Değil mi Sn. Başkan?

Şehir hijyeni konusu, tam bir fiyasko benim için. Bayramın 2. Günü yaşanan tatsızlık ve buna bağlı olarak toplanmayan çöpler, Safran Deresi’nin sebep olduğu hiper sivrisinek popülasyonu akıllarda yer etti. Umarım benzer sorunları bir daha yaşamaz ve önümüzdeki yaz çok daha hijyenik bir Yalova’da yaşama şansına sahip oluruz.
Halk Ekmek ve raylı sistem gibi maliyetli projelerin ilk 6 ayda hayata geçirilmesini beklemiyordum doğrusu. Ancak, 2.altı ayda bu konular için de adım atılmasını bekliyoruz. Söz uçar yazı kalır derler ya, elimizin altında duruyor seçim beyannamesi.

İlk altı ayda, kentsel dönüşümle ilgili kayda değer bir adımın atılamadığını ne yazık ki görüyoruz. En önemli sorun kentsel dönüşüm derken samimiyetten şüphe duymadık. Ancak uygulamadaki yetersizlik hatta kentsel dönüşüm ofisinin mevcut yerinden taşınması bile, öncelikler noktasında kafalarda soru işareti bırakmadı değil. Olması gereken, tüm kurum ve kuruluşlarla kentsel dönüşümün her dakika, her saniye hatta her an gündemde olmasıdır. Aksini düşünmek bile istemiyorum.

Velhasıl, eğrisiyle, doğrusuyla ilk 6 altı ayı geçirdik.
Artık acemiydik, bilmiyorduk, yeni geldik, hazırlıksızdık, borçla devr aldık, yan yattı, çamura battı dönemi kapanmıştır. Kaldı ki; önceki dönem meclisinde hatırı sayılır bir meclis üyesi ile varlık gösteren bir CHP ekibinin, acemilik dönemi gibi bir bahanesinin de zaten olmaması gerekirdi. Bu sebeple, Yalova Halkı’nın beklentisi olan mutlu, umutlu, huzurlu Yalova idealini tabelalardan realiteye yansıtmak zorundasınız. Aksi halde, Çiçek Kafe’de garsona söylediğimiz cümleyi, sizler için de sarfetmek zorunda kalacağız.
Hesap Lütfen !!!
Sağlıklı ve huzurlu bir hafta diliyorum.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.