Ülkemiz

KAFTA-DER EL EMEĞİ FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ

KAFTA-DER EL EMEĞİ FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ
Yayınlama: 23.09.2024
A+
A-

Açılış törenine Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Yürek Korkutan, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek, Kültür Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin, siyasi partilerin il başkanları ile STK temsilcileri katıldı.

Festival, KAFTA-DER Dernek Başkanı Nurten Anıl’ın açılış konuşmasıyla başladı. Anıl, konuşmasında kadının el emeği festivalinin önemine vurgu yaptı. Anıl, “Çalışmayan, evde üreten kadınlarımız, ürünlerini rahatlıkla satabilsinler ve para kazanma keyfini yaşayabilsinler diye bu yıl uluslararası anlamda ikincisini düzenliyoruz. Geçmişte 7 kez kadın şenliği adı altında gerçekleştirdiğimiz bu festivalin ilk günü, kadın emeğine değer veren siz kıymetli protokol ve konuklarımıza katılım ve katkılarınız için çok teşekkür ederim” dedi. Festivalin üç gün süreceğini belirten Anıl, katılımcılara stantları ziyaret ederek kışlık erzaklarını temin etmelerini ve çeşitli atıştırmalıkların tadına bakmalarını önerdi.

Açılış konuşmasının ardından, Yalzen Academy/Dance-Musıc kursları eğitmeni ve dansçılar göz dolduran performanslar sergiledi. Yiğit Ali Zencirci (Türkiye) ve Sophıo Mosesıanı (Gürcistan) vals dansı gösterisi sundu. Ayrıca, Vladislava Yukhimchuk (Rusya) modern ve çağdaş dans performansı ile sahne aldı. Rus Dili Konuşanlar Derneği’nden katılan sanatçılar arasında Alla Artemenko (Ukrayna), Rufiia Mukhamadeeva (Tataristan), Galina Baskın (Rusya), Sufiia Şakirova (Tataristan) ve Sofiia Racheva (Rusya) yer aldı. Festivalde ayrıca, Mısır, Irak, İran, Türkmenistan, Azerbaycan ve Afganistan’dan kadınların yiyecek ve el işlerini sergilediği stantlar da yer aldı. Tüm protokol ve konukların katılımıyla açılış sonrası standlar gezildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.