Ülkemiz

AK PARTİ’DE “DEĞİŞİM BAŞLIYOR”

Yayınlama: 31.08.2024
A+
A-

Yerel seçimlerin faturası Ak partide ‘yavaş yavaş’ kesilmeye başlanıyor. Pazartesi günü bazı ilçe başkanlarının görevden alınması beklenirken “başarısız ve istifa etmemek için direnen” belde başkanlarının ise değişim kararı “İl Başkanlığına” bırakılmış duruma geldi.

Nitekim önümüzde ki hafta Ak Parti’de köklü bir değişiklik söz konusu..
Gelelim potansiyel “ilçe başkanları adaylarına..”

Kaytazdere zaten “unutulmuş yer gibi.. ” Orada herhangi bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Tavşanlı’da da bir değişiklik olmaz çünkü başarılı bir sonuca imza attılar.

Subaşı’nda değişim kaçınılmaz. Yerel seçimlerde il Çiftlikköy ve Altınova’nın derdine düşünde beldeler ve diğer bölgeler unutuldu. Ak parti Subaşı’nda iyi çalışsa da
sonuç hüsran oldu. Nitekim orada da partinin gençlerinden olan Furkan Öztop, göreve hazır. Fakat Öztop dışında da “bende varım” diyenler çıkacaktır..

Subaşı’nda Ak Parti’den yerel seçimlerde aday gösterilen Mustafa Yurt, kuşkusuz Altınova İlçe Başkanlığına en büyük aday. Gene Mustafa Yurt dışında parti’nin eski ve önemli isimlerinden Kazım Kılınç’ın da adı ilçe başkanlığı için geçiyor.

Altınova’da gene yerel seçimlerde “ben partiliyim” diyenlerden çok çalışan Resul Ayyıldız’da genç ve “kenara atılmayacak” isimlerden..

Her ne kadar Altınova Ak Parti İlçe Teşkilatına ‘köylerden’ müdahale olsa da.. Pardon pardon yanlış yazdım ‘ İl Teşkilatından’ müdahale olsa da bölgede “değişim kaçınılmaz hal aldı.. ”

Taşköprü’nün varlığı da yokluğu da Ak Parti için önemli değil. Yerel seçimlerde de bunu gördük.

Gelelim Çiftlikköy’e..
Genç bir isim olan mevcut ilçe Başkanı Serdar Kaya’ya da başarısızlığın hesabı elbette sorulacaktır. Burada da tıpkı Altınova gibi bir durum söz konusu..

İlçede Kaya sonrası hesaplar yapılmaya başlandı. Hatta yerel seçimlerin bile hesabına başlanıldı. Yerel seçimlerde sürekli sahalarda olan Caner Çalapkulu ile birlikte iki ismin adı İlçe Başkanlığı için sıkça sokaklarda konuşulmaya başlandı.

Termal ve Armutlu ile ilgili birşey yazmaya gerek yok. Esenköy,Koru ve Çınarcık’ta da değişim yakında..

Gelelim İl Teşkilatına..
Merkez İlçede değişim muhakkak olacak. İl Başkanlığı için Yakup Koçal’ın adı geçiyor.. Ahh pardon gene yanlış yazdım İsmail Atik’in adı geçiyor.

Lakin burada ben Mustafa Tutuk’un İl Başkanı olacağını düşünüyorum. Tutuk, mevcut İl Başkanı Umut Güçlü göreve devam ederse en büyük destekçisi olacağını her yerde belirtiyor.

Fakat Güçlü olmazsa, Atik yerine Tutuk tercih edilir, partiye çeki düzen verir..

Neyse ilerleyen günlerde Ak koyun Kara koyun belli olacak.

Sağlıcakla kalın.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.