Ülkemiz

BAŞKAN FAZLACA’DAN, “GÜNDEME DAİR” AÇIKLAMALAR!

BAŞKAN FAZLACA’DAN, “GÜNDEME DAİR” AÇIKLAMALAR!
Yayınlama: 25.05.2024
A+
A-

ALTINOVA Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, ilçede hizmet veren Radyo Gold programının konuğu olarak gündemi değerlendirdi. İlçede bazı dedikoduların olduğunu değinen Başkan Fazlaca,’ Altınova halkı benim ağzımdan duymadığı hiçbir şeye inanmasın. Kapımız herkese açık, gelip bizzat akıllarına takılanları bana sorabilirler.’ dedi.

 

“ROZETİMİZİ ÇIKARTTIK, TÜM İLÇEYE HİZMET EDECEĞİZ”

Seçimi kazandığı için çok heyecanlı olduğunu belirten Başkan Fazlaca,’ 31 Mart 2024 yerel seçimlerini geride bıraktık ve rozetimizi çıkarttık. Artık Altınova’nın Belediye Başkanıyım. Seçim sürecinde insanlara dokunmayı başardık, şimdi daha ileriye gideceğiz. Bizim derdimiz hizmettir.’ dedi.

 

“ÖNCELİKLERİMİZİ BELİRLEDİK”

Belediyenin her noktasında aciliyet ve talep olduğunu belirten Başkan Fazlaca,’ İşin içine girince önceliklerimizi belirledik. Belediyemizin her noktasında acili yet ve talepler var. Bir planlama yapacağız. Ben bu kadar çok borç beklemiyordum ama borçtan korkmuyorum. Bu mali verileri düzelteceğiz. Hükümet bazlı kısıtlamada olsa bu bütçeyi düzelteceğim. Üst yapı ve sosyal anlamda ilerlemek istiyorduk fakat alt yapı anlamında da sıkıntılar var. Dolayısıyla ilk etap alt yapı olarak başladık. Bizim arıtma sistemimiz var ve 6 aylık süremiz var. ÇED rapor süresi doluyor. Arıtma sorununa el atmamız gerekiyor. Yaklaşık 37-40 Milyon gibi bir yatırıma ihtiyaç var. İlk hayalim sosyal donatılara yönelikti fakat önceliğimizi alt yapıya vereceğiz.’ dedi.

 

“DOĞRU PLANLAMA İLE BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIM”

Kız çocuklarına örnek olacağını belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,’ İlimizin ilk kadın Belediye Başkanı olmaktan dolayı son derece gururluyum. Bundan sonraki kız çocuklarımıza da başarılı bir rol model olursam örnek olacağım. 20 yılın vermiş olduğu alışkanlıklar var. Ama bunlardan bağımsız bir sonraki seçimin yatırımı değil, halkın hizmeti ile hareket ederek başarıyı daha kısa zamanda yakalayacağım. Menfaat odaklarına değil, halka hizmet odaklı çalışma yapacağım. Doğru planlama ile ben başarılı olmak zorundayım ve başarılı olacağım.’ dedi.

 

“DÜĞÜN SALONU BU YAZ DEĞİL AMA BİR SONRAKİ YAZA..”

Altınova halkı gerçeklerinin bildiğini söyleyen Fazlaca,’ Beklentiler hemen olamayacak fakat yapacağız. Sahil bölgesine düşündüğümüz projeler hayata geçecek fakat bu bir zaman alacak. Düğün salonu beklentisi var ve yapacağız. Mevcut düğün salonu içerisinde kabası bitti. İçinin masrafı ile ortalama 20 Milyona tekabül ediyor. Bu yaz dönemine mümkün değil fakat bir sonraki yaz olabilir. İlçemizde sosyal alanlara ihtiyaç var.’ dedi.

 

“PAZAR YERİNİ, SOSYAL ALAN YAPACAĞIZ”

Pazar yerinin haftada sadece 1 gün kullanıldığını belirten Fazlaca,’ Pazar yerimiz haftada bir gün Pazar esnafına hizmet ediyor. Bu konuda Pazar yerimizin alt bölümünü kadınlarımızın spor merkezine, el sanatları yerlerine, kreşe ihtiyacı var. Kütüphanemizin taşınması lazım, kira ödüyoruz. Burada pazar yeri alt kısmı değerlendirebiliriz. Binanın statiği ile ilgili de bir ihtiyacımız var. Yapılan binanın güçlendirmeye ihtiyacı var. Önce güçlendirmeyi yapacağız, önümüzde ki sezona hem düğün salonu hem sosyal alan olacak.’ dedi.

 

“PAZAR YERİNİ DAHA AKTİF HALE GETİRECEĞİZ”

Kapalı Pazar yerinin dükkân yapılıp kiraya verilmesi gibi bir gündemlerinin olmadığını belirten Fazlaca,’ Sokakta ki dedikodulara vatandaşlarımız itibar etmesin. Bizim dükkâna değil, sosyal yaşam alanına ihtiyacı var. Belki bölgede birkaç yer dükkân olarak kiraya verilebilir ama tamamının verilmesi söz konusu değildir. Haftada bir gün kullanılacak bir yer mi faydalı olur, yoksa her gün kullanılabilecek bir alan mı faydalı olur. Belki pazarcı esnaflarımız ilk etapta tepki gösterebilir ama sonuç itibariyle halkın beklentileri de daha yüksek. Çoluk çocuk, kadınlarımızın kullandığı süresiz bir yatırım ile o bölgeyi daha aktif hale getireceğiz.’ dedi.

 

“YAŞADIĞIMIZ YERDE, MUTLU OLMAK İSTİYORUM”

Çeyiz yardımının planları arasında olduğunu belirten Başkan Fazlaca,’ Ben yaşadığımız yerde mutlu olmak istiyorum. Çeyiz yardımı benim planlarım arasındaydı fakat şuan ki tasarruf genelgesi bizi kısıtladı. Sosyal yardımlarına giremiyoruz. Konserlere giremiyoruz. Sadece sponsorlar vasıtası ile yapabiliyoruz. Bunları sponsorlar vasıtasıyla yapacağım. En büyük hayalim evlenenlere destek vermektir. İlk aşamada belediye olarak destek olmak mümkün olmasa da ilerleyen süreçte bu olacak. Sosyal yardımları sponsorlar aracılığı ile yapıyoruz.’ dedi.

 

“AK PARTİ’DE YÖNETİCİ OLANLAR VARDI, İŞTEN ÇIKARTTIM”

İşten çıkartılma konusuna da değinen Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,’ Altınova Belediyesi’nde 12 işçi çıkarttık. Bunların çoğu bankamatik elemanıydı. Bankamatik elemanından kastım şudur ki hiç belediyeye gelmeden, maaşlı gözüken veya başka kurumlarda çalışan kişileri çıkarttık. Diğerleri ise Ak parti teşkilatlarında görevli olan, Ak Parti Kadın Kolları yönetiminde görevli olan, ilçe teşkilatı yönetiminde olan bu kişilerle yollarımızı ayırdık. Bizim özellikle sahada çalışan kişilere dokunmadık, dokunmakta istemiyorum. Asıl emekçiler onlardır. Burada kangren olmuş bazı kişiler vardı. Bu hepimizin cebinden çıkan paradır. Beni bu göreve getiren insanlar, bu haksızlıkların olmamasını isteyen insanlardı. Ben yaptığım şeyin arkasındayım. Yalova genelinde en az işçi çıkartan Belediye, Altınova Belediyesidir. Alnının akıyla çalışan insanlara asla dokunmayacağım. Belediyeye uğramadan veya teşkilatın hizmetinde olan insanları tabi ki tutmayacaktım.’ dedi.

 

“10 BİN KİŞİLİK NÜFUS GÖZÜKSEDE, 50 BİN KİŞİYE HİZMET EDİYORUZ”

Belediyede çalışan yoğunluğu olduğunu, kimseye ciddi anlamda söz verdiğini belirtmeyen Fazlaca,’ İhtiyaç sahibi 1-2 kişi dışında kimseye iş sözü vermedim. Çok fazla sayıda kişiyle çalışıyoruz. 10 bin kişilik gözüken nüfus var fakat tersaneler ile birlikte ortalama 50 bin kişiye hizmet ediyoruz. Bu tür iş taleplerini geri çeviriyorum. Verimli çalışma düzenimiz oturduğunda çalışana ihtiyacımız yok. Sistem konusunda bizlerle yollarını ayırmak isteyen olursa elbette saygı duyarız. Genelge ile birlikte birisi emekli olursa, yeni birisini alabiliyoruz.’ dedi.

 

“YAKIN ZAMANDA ESNAF ZİYARETLERİNE BAŞLAYACAĞIM”

Ziyaretlerin çok yoğun olduğunu söyleyen Fazlaca,’ 20 yıldan sonra hem parti, hem kişi değişince o makama gitmemiş insanlar şimdi ziyarete geliyor. Hak veriyorum. Başkanlık makamına ilk defa gelen insanlar var. Dolayısıyla yoğun bir ilgi var. Halk benimle kucaklaşmak istiyor, ben onlardan daha çok istiyorum. Akşam 21.00’a kadar ziyaretçi alıyorum. Belediye de yapmam gereken işlere anca vakit ayırabiliyorum. Halkımıza vakit ayırmak çok önemlidir. Bir adım atarken gerisi ve ilerisini bilmem ve karar verebilmem lazım. Bazı durumlar aciliyet gerektiriyor. Şuan bir zaman yetersizliği yaşıyorum. Belediye kurumu tamamen farklı bir kurum en ufak bir hamlede geçmişe dönük bilgileri elde etmem gerekiyor. Kurum müdürlerimizden bilgi alıyorum. İle halkımız sıcakkanlılığımızı biliyor. Benim 2. dönemim olsaydı seçim sonrası ertesi gün ziyaretlere başlardım. Ama yakın zamanda esnaf ziyaretlerimize başlayacağız. Vatandaşlarımızın bir nebze anlayış göstermesini talep ediyorum. Yeni bir sistem kuruyorum. Düzen oturduktan sonra halkımızla buluşmalarımız devam edecek.’ dedi.

 

“KÜLTÜRLER FESTİVALİNİ YAPACAĞIZ AMA..”

Kültürler festivalleriyle ilgili de açıklamada bulunan Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,’ Festivaller, tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edildi. Sadece sponsor kişi veya kurum adı altında olabiliyor. Konserler iptal oldu. Yöresel oyunlar ve tanıtımlar daha küçük bütçe ve sponsorlar aracılığı ile yapacağız. Ama büyük konserler yapamayacağız. Ben büyük konserlere paranın harcanmasını da doğru bulmuyordum. Sünnet şölenimizi gerçekleştireceğiz. Zaman ve bütçeyi daha ekonomik şartlarda hazırlayarak, Kültürler festivalini yapacağız.’ dedi.

 

 “OKULLARA YEMEK PROJEMİ HAYATA GEÇİRECEĞİM”

İLK projesinin pazar yerini sosyal alana çevireceklerini belirten Fazlaca,’ İlk projemiz mali duruma göre hareket ederek pazar yerinin, sosyal alana çevrilmesidir. Gene bununla birlikte tasarruf tedbirleri genelgesinin kısıtlamadığı oranda okullara yemek projemi hayata geçireceğim.’ dedi.

 

“İNSANLARIN SOSYALLEŞMESİNE YÖNELİK TASARRUFA GEREK YOKTU”

Tasarruf tedbirleri ile ilgili açıklamada da bulunan Başkan Fazlaca,’ Yerel seçimlerde CHP ülke genelinde başarı elde edemeseydi Tasarruf tedbirleri çıkmazdı. Bunu herkes biliyor. Bu hükümetin, yerel yöneticilerin başarısız olmasını istiyor fakat halk bunu biliyor. Ben tasarruf tedbirlerinin arkasına sığınmayacağım. CHP’nin hâkim olduğu yerel seçim yaşadık. Mevcut belediyeler zaten tasarruf tedbirlerini uygulayacaktık. Ekstra bir tasarruf tedbirlerine gerek yoktu. İnsanların sosyalleşmesine yönelik kısıtlamalara gerek yoktu. Zaten gelen hangi partili olursa olsaydı tasarruf etmek zorundaydı. İnsanların sosyal yardımları, insanların kaynaşmasına yönelik adımların olması halkla buluşmayı engellenmek isteniyor. Amaç tasarruf değil.

 

“İLÇE HALKIMIZ, DEDİKODULARA İTİBAR ETMESİN”

Altınova halkının dedikodulara itibar etmemesi gerektiğini belirten Başkan Fazlaca,” Vatandaşlarımız benim ağzımdan, sosyal medyadan aslı astarı olmayan iddialara inanmasın. Benim meclis üyemde olsa, farklı biri de olsa, birim müdürlerimizde olsa bazı konular hassas konulardır. Yeni belediyeler alındı söylentisi, çalkantısı çok olacak bir dönem ama bu da geçici olacaktır. Halkımız, bazı taşların değişmesine alışacaktır. Bu tip dedikoduları normal karşılıyor ve kafama takmıyorum. İlçe halkımız benim ağzımdan duymadığı hiçbir dedikoduya inanmasın. Akıllarına takılan her hususta bizzat benimle görüşebilirler.’ diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.