Ülkemiz

TÜRKİYE’NİN EN KÜÇÜK MESCİDİ AÇILDI

TÜRKİYE’NİN EN KÜÇÜK MESCİDİ AÇILDI
Yayınlama: 17.02.2024
A+
A-

YALOVA’nın Altınova ilçesi Fevziye köyünde bulunan Hacı Muratlar Mescidi, yapılan restorasyonun ardından törenle ibadete açıldı. Mescit, Türkiye’nin en küçük mescitlerinden biri olmasına rağmen önemli bir tarihi eser olarak kabul ediliyor. 1908 yılında yapılan ve Türkiye’nin en küçük mescitlerinden biri olan Hacı Muratlar Mescidi, yapılan restorasyonun ardından törenle ibadete açıldı.

Düzenlenen törene, Yalova Valisi Dr.Hülya Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdür’ü Ziya Karatekin,  İl Genel Meclisi üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Dualarla açıldı

İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, yaptığı açıklamada ” beldelerimizdeki tarihi yapıları ve değerleri tespit ediyoruz. Yalova’mızın tarihi ve kültürel değerlerinden birini daha gün yüzüne çıkarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Restorasyonu Yalova İl Özel İdaresi tarafından tamamlanan Hacı Muratlar Mescidi’ni bugün dualarla açtık. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Mescidin yanındaki meşe ağacı minare olarak kullanılıyor

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Yılmaz,’da yaptığı açıklamada “Mescidin yanındaki meşe ağacı minare olarak kullanılarak ezan okunurdu. Biz de bu geleneği sürdürmek adına basit bir yapıyla ağacın üstüne ulaşılabilir bir hale getirdik. Yine ağacın da tescil süreciyle ilgili başvuruda bulunduk. Tescile değer bir ağaç olduğu kanaatiyle Bursa Tabiat Varlığı Bölge Kurulumuzca tescil süreci devam ediyor.” dedi

Vali Kaya, emeği geçen herkese teşekkür etti

Yalova Valisi Dr.Hülya Kaya ise açıklamasında” 1878 Osmanlı Rus Harbi’nden sonra bölgeye yerleştirilen Çerkez topluluklarından oluşan Fevziye Köyümüzde yine o tarihlerde inşa edilen Hacı Muratlar Mescidi, yapılan restorasyonunun ardından bugün itibariyle tekrar ibadete açıldı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.